Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival glumca

U deset dana u slavonskim gradovima 17 predstava

Jan Kerekeš i Rene Bitorajac
Foto: Kazalište Luda kuća
13.05.2019.
u 11:22

Predstavom Renea Bitorajca “Samo preko njega mrtvog” Lude kuće i Vesele republike iz Zagreba u izvedbi Jana Kerekeša i Renea Bitorajca, u Otoku je otvoren 26. festival glumca. Prema najavama tijekom deset festivalskih dana u vukovarsko-srijemskim gradovima Otoku, Vinkovcima, Vukovaru, Županji i Iloku biti odigrano 17 predstava po izboru izbornice festivala, glumice Mirele Brekalo Popović.

Predstave će ocjenjivati ocjenjivački sud u kojem su ove godine Ankica Dobrić, glumica Gradskoga dramskoga kazališta „Gavella“ iz Zagreba, Trpimir Jurkić, glumac Hrvatskoga narodnoga kazališta u Splitu i Branimir Vidić-Flika, glumac Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika. Prvi put Festivalsko će vijeće dodijeliti Nagradu Zvonimir Torjanac za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca te Nagradu Ivo Gregurević za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu.

Ove je godine dodijeljena i trijenala Nagrada za najbolji kazališni plakat. Ocjenjivački sud trijenalne Nagrade za najbolji kazališni plakat: Branka Hlevnjak, Želimir Fišić i Dubravko Mataković, razmotrio je 29 prijavljenih plakata te jubilarnu, petu Nagradu za najbolji kazališni plakat dodijelio autoru Antoniju Doliću za plakat predstave “Ljudski glas” Zagrebačkoga kazališta mladih, uz posebnu pohvalu istom kazalištu za vizualni identitet. Ove je godine ocjenjivački sud odlučio posebno pohvaliti i plakat predstave za djecu pa su tako pohvalili Vladimira Andrića za plakat predstave “Pepeljuga” Gradskoga kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci. Plakati su za trajanja Festivala izloženi u predvorju svih kazališnih dvorana u Otoku, Iloku, Vukovaru, Vinkovcima i Županji.

Festival će ugostiti i predstavu Zijaha Sokolovića „Lijevo desno glumac“, glumačku večer Enesa Kiševića i predstavljanje knjige Mire Perić. U znak sjećanja na sve divne i radosne trenutke koje su stanovnici Vukovarsko-srijemske županije i kolege glumci provodili s Ivom Gregurevićem, u petak 17. svibnja u 13 sati održat će se okupljanje njemu u čast u Donjoj Mahali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije