Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Enrico Dindo

U čast Debussyjeva 150. rođendana

Violončelist Enrico Dindo i pijanistica Monica Cattarosi
arhiva Igre
23.08.2013.
u 18:18

Svojevrsni vrhunac večeri ipak je bio rezerviran za izvedbu Sonate za violončelo i klavir u g-molu, op. 19 Sergeja Rahmanjinova u kojoj su se i violončelist i pijanistica pokazali kao vrsni umjetnici

Pomalo u sjeni dramskog programa, i glazbeni program Dubrovačkih ljetnih igara ima svoje adute. Pri kraju festivala tako je zasjao recital poznatog talijanskog violončelista Enrica Dinda i pijanistice Monice Cattarosi. Koncert izveden u Kneževu dvoru bio je posvećen francuskom skladatelju Claudeu Debussyju i bio je izveden točno na 150. umjetnikov rođendan.

Tako je s pravom program počeo Debussyjevom Sonatom za violončelo i klavir, da bi na kraju koncerta na poklon publici umjetnici izveli i Debussyjevu Romancu. Osobita vrijednost koncerta bila je izvedba Sonate u e-molu za violončelo i klavir, op. 35 hrvatske skladateljice Dore Pejačević, koju će talijanski umjetnici izvesti i na konceru na Osorskim glazbenim večerima u nedjelju. Riječ je o vrijednoj skladbi koja se našla na njemačkom, a onda i na svjetskom diskografskom tržištu, a sada je eto i ugledni umjetnici stavljaju na svoje koncertne programe.

Svojevrsni vrhunac večeri ipak je bio rezerviran za izvedbu Sonate za violončelo i klavir u g-molu, op. 19 Sergeja Rahmanjinova u kojoj su se i violončelist i pijanistica pokazali kao vrsni umjetnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije