Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SPOMEN

U Beču umrla operna legenda Dragica Martinis

martinis
Arhiva VL
09.08.2010.
u 21:49

U zagrebačkoj operi je nakon II. Svjetskog rata počela blistavu karijeru svjetskih razmjera, no naglo je prekinula karijeru nakon tragedije u obitelji.

Preminula je u Beču prava operna diva i Komorna pjevačica Bečke državne opere Dragica Martinis (Sošice 1922.). Još uoči osamdesetog rođendana 2002. godine u svom nas je bečkom stanu Dragica Martinis dočekala gomilom kolača i šampanjcem za razgovor za Večernjakov Obzor.

Te je godine posljednji put posjetila i zagrebačku operu u kojoj je nakon II. Svjetskog rata počela blistavu karijeru svjetskih razmjera. Zarana ju je naglo prekinula nakon tragične smrti sina, ali se i danas na mreži čude tko je ta Desdemona iz Verdijeva Otella na Furtwänglerovoj snimci sa Salzburških ljetnih igara, ime za koje nikad nisu čuli.

I Aida s Karajanom je u stalnom opticaju. Za kratke karijere u najslavnijih opernim pozornicama svijeta pjevala je samo glavne uloge, Bila je prava diva iz starije hrvatske generacije pjevačica poput Zinke Kunc i Sene Jurinac. „Došla je, otpjevala i pobijedila“ – zapisano je nakon njezina debija u Beču.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije