Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\"legenda\"

U 88. godini umro Jim Marshall, otac gitarskih pojačala

Jim Marshall
Profimedia
05.04.2012.
u 14:45

Vijest o smrti Jima Marshalla duboko me rastužila. R&R neće biti isti bez njega, ali njegova pojačala živjet će vječno, napisao je Slash na svom Twitter-profilu

Jim Marshall, poznat kao "otac glasnoće" ili "gospodar glasnoće", pionir u osmišljavanju gitarskih pojačala, umro je u 88. godini, javlja BBC.

Marshall, koji je u početku bio vlasnik muzičke trgovine u Londonu, osnovao je Marshall Amplification prije 50 godina.

Jimi Hendrix i Kurt Cobain samo su neke od zvijezda koje su se za svoje izvedbe koristile Marshallovim pojačalima, a samog Marshalla poznanici su smatrali "legendom" koja je vodila "uistinu neobičan život".

Slash, bivši gitarist Guns N' Rosesa, na svom je Twitter-profilu napisao: "Vijest o smrti Jima Marshalla duboko me rastužila. R&R neće biti isti bez njega, ali njegova pojačala živjet će vječno!"

Ključne riječi

Komentara 3

BO
bob
15:48 05.04.2012.

uh, kad je sejo diplomiro na tu temu...

AZ
Azazelus
16:45 05.04.2012.

Samo cekam kada ce na binu izaci Nele i reci raja nista od koncerta crko marsal

KA
karambita
17:17 05.04.2012.

Sad ce pojacalima cjena porasti, narociti starijim modelima....ma prelazim na Fendera

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije