Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznao krivnju

Turist u muzeju legao na skulpturu da bi se fotografirao i slomio joj tri nožna prsta

Foto: Facebook
1/2
05.08.2020.
u 14:00

Austrijski turist u posjetu talijanskom muzeju Gypsotheca u Possagnu, naslonio se na skulpturu i pritom joj odlomio tri nožna prsta.

Neimenovani austrijski turist uhvaćen je na nadzornoj kameri kako u Gypsotheca muzeju u Possagnu ni više ni manje nego liježe na originalni gipsani model skulpture Paoline Bonaparte koji je izradio talijanski majstor Antonio Canova. Tim nepromišljenim potezom, koji je napravio kako bi se fotografirao, sa skulpture je odlomio tri nožna prsta. 

Iz muzeja su potvrdili da se nespretni turist, nakon što je vidio novinske članke o incidentu, obratio predsjedniku zaklade Antonio Canova koja vodi muzej, Vittoriju Sgarbiju, rekavši da će se predati vlastima. 

Tourist snaps toes off a Canova sculpture while posing for photo in Italy

Snap! CCTV shows tourist breaking Canova sculpture in Italy while posing for photo

Objavljuje Reuters UK u Utorak, 4. kolovoza 2020.

- Tijekom posjeta muzeju, sjeo sam na skulpturu neshvaćajući kakvu sam štetu uzrokovao. Bilo je to neodgovorno ponašanje s moje strane, ali nisam bio svjestan štete pa sam nastavio šetati muzejem i ostao u Italiji do kraja svog odmora. Nisam pobjegao iz zemlje. Ispričavam se na sve moguće načine - napisao je. 

Originalna Canovina skulptura od mramora nalazi se u Galeriji Borghese u Rimu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije