Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povreda autorskih prava

Slavni glazbenik Neil Young tuži Donalda Trumpa

Foto: Joshua Roberts/REUTERS/PIXSELL
05.08.2020.
u 10:40

Slavni glazbenik Neil Young tuži američkog predsjednika Donalda Trumpa za povredu autorskih prava.

Neil Young tužio je američkog predsjednika Donalda Trumpa jer je njegovu glazbu bez dozvole koristio u kampanji. Tako su nedavno na predizbornom skupu u Tulsi, nakon predsjednikova govora, ponovno pušteni njegovi hitovi "Rockin' in the Free World" i "Devil's Sidewalk", za što glazbenik nije dao dozvolu. 

Young je samo posljednji u nizu izvođača koji su izrazili nezadovoljstvo korištenjem svoje glazbe u političke svrhe, no on je otišao najdalje i zaista tužio predsjednika. Detalje je slavni rocker objavio na svojoj službenoj web stranici, gdje je napisao da je Trump od 2015. godine svjesno ignorirao sve molbe da prestane koristiti njegovu glazbu i nastavio je puštati bez potrebne dozvole. 

- Tuženik ne može čiste savjesti omogućiti da njegova glazba služi kao podloga u anti-američkoj kampanji neznanja i mržnje, sklonoj sukobima - stoji u tužbi kojom se potražuje maksimalna globa za povredu autorskih prava u iznosu od 150 000 dolara. 

Prošlog tjedna je plejada glazbenika, među kojima su Mick Jagger, Lorde, Rihanna i Sia, potpisala i otvoreno pismo u kojem zahtijevaju da se prije puštanja njihove glazbe na političkim skupovima moraju pribaviti potrebne dozvole, što Trump očito, već godinama, zanemaruje. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije