Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Književnost za djecu

Tribina u DHK: Koliko čita današnja internetska generacija?

Zvonimir Balog
arhiva VL
14.01.2011.
u 13:33

S voditeljicom tribine Ladom Žigo razgovaraju Branka Primorac, Zvonimir Balog, Sonja Zubović i dr. Dubravka Zima

Koliko djeca, u današnjem vremenu interneta, čitaju knjige? Imaju li knjige za djecu danas pedagošku ulogu kao nekad? Zašto mediji ignoriraju književnost za djecu? O tome, kao i brojnim drugim problemima vezanim uz književnost za djecu, raspravljat će se na polemičkoj tribini naslovljenoj  "Uloga književnosti za djecu u današnjem društvu".

Tribina će se održati u četvrtak 20. siječnja u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika na Trgu bana Josipa Jelačića, a o toj temi govore: Branka Primorac, novinarka i književnica, Sonja Zubović, književnica, dr. Dubravka Zima, teoretičarka, i  Zvonimir Balog, književnik (na slici). Voditeljica je tribine DHK Lada Žigo

 

 

 

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:15 14.01.2011.

današnja djeca su nepismena i nadasve nekulturna.

DU
Deleted user
19:23 15.01.2011.

Današnji klinci nažalost čitaju malo-gotovo ništa. Osim literaturu koja im je obavezna školska lektira (a i to većinom skinu s neta, jer im se ne da čitati cijelu knjigu). No, to me nimalo ne čudi, jer velik dio odraslih ljudii ne cijeni knjigu (točnije ne čitaju ništa i čude se članskim iskaznicama iz knjižnice ko osmom svjetskom čudu.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije