Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje u HNK Zagreb

"Tri zime" izvode 50. put

Foto: arhiva HNK Zagreb
08.12.2017.
u 13:55

Predstava je prikazana je i na 62. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, s velikim je uspjehom izvedena na Igrama, a u sklopu Kulturne godine Austrija – Hrvatska nedano je gostovala i u slavnome bečkom Volkstheateru

Predstava "Tri zime" Tene Štivičić, u režiji Ivice Buljana, ovjenčana mnogim domaćim i stranim nagradama, u subotu, 9. prosinca na sceni HNK Zagreb bit će izvedena pedeseti put.

Drama koja prati sudbine četiriju naraštaja žena povezanih jednom zagrebačkom kućom zapravo je povijest i Zagreba i Hrvatske. Kroz živote jmunakinja drame teku društvene i političke mjene, a priča koja počinej na samom kraju Drugog svjetskog rata, naposredno nakon što su partizani ušli u grad, završava u našem dobu. Za ovu veliku hit-predstavu i sada se nakon 50 izvođenja traži karta više, a osim na matičnoj scen i igrala je s velikim uspjehom na brojnim domaćim i inozemnim gostovanjima.

Predstavu je vidjela publika u Mariboru, Ljubljani, Puli, Slavonskom Brodu, Brijunima, Rijeci, Beogradu, Podgorici. U Tel Avivu je prikazana na 9. međunarodnom kazališnom festivalu Hanoch Levin, u Sarajevu na Internacionalnome teatarskom festivalu MES, gdje je osvojila nagradu žirija kao najbolja predstava, a na 27. Marulićevim danima u Splitu osvojila je Nagradu za suvremeni dramski tekst i Nagradu publike za najbolju predstavu festivala.

Prikazana je i na 62. Sterijinom pozorju u Novom Sadu gdje je ispraćena dugotrajnim ovacijama, s velikim je uspjehom izvedena na Dubrovačkim ljetnim igrama, a u sklopu Kulturne godine Austrija – Hrvatska nedano je gostovala u slavnome bečkom Volkstheateru. Tekst koji je Tena Štivičić pisala na engleskom (da bi ga kasnije sama prevela na hrvatski za praizvedbu u HNK Zagreb) i koji je svjetski uspjeh postigao u Londonu gdj je paizveden u National Theatre u Londonu krajem 2014. godine, nakon čega je osvojio  nagradu Susan Smith, prošle je godine preveden i na njemački, te objavljen u uglednome njemačko kazališnom časopisu Theater Heute.

Glumački ansambl predstave čine Alma Prica, Ksenija Marinković, Dragan Despot, Jadranka Đokić, Luca Anić, Barbara Vicković, Mislav Čavajda, Bojan Navojec, Nina Violić, Damir Markovina, Siniša Popović, Mada Peršić, Silvio Vovk i Slavko Juraga. Za glumačke kreacije nagrađeni su Nina Violić (nagrada Tito Strozzi), Dragan Despot (nagrada Mila Dimitrijević), Jadranka Đokić (nagrada Marulićevih dana), Luca Anić (Nagrada hrvatskoga glumišta i Nagrada Marulićevih dana).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije