Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intrigantno

Tko je bio najvažniji Titov čovjek?

Titov najtajniji agent
VL
29.01.2016.
u 14:33

Staljin mu je, kažu, dao pištolj da ubije Josipa Broza. Nije izvršio naredbu. Bio je to početak divnog prijateljstva

Ivan Stevo Krajačić, najvažniji Titov obavještajac, bio je jedini čovjek koji je u Titove odaje ulazio kao u vlastito predsoblje. Znao je sve o svima. “Raspućin sa Brozova dvora” navodno je Tita oženio Jovankom, svojom štićenicom. Brozu je omogućio obračun s Rankovićem, spašavao je hrvatske kadrove zatvora i progona, bio najvažniji čovjek Hrvatske uz Bakarića. Stjepan Đureković prikazao ga je kao hrvatomrsca i krvoloka. Velikosrpski autori prikazuju ga kao srbomrsca i ustašu.

U eri u kojoj se riječ “kontroverzan” izlizala od prekomjerne upotrebe, te su oprečne kvalifikacije dostatne da opravdaju njenu uporabu. Iako je bio šef Ozne i Titov ministar policije - Titov “graditelj svratišta” ali i “graditelj stratišta” - postao je jednim od najvažnijih kreatora hrvatskog osamostaljenja.

Po Zagrebu se govorkalo da mu svakog tjedna u bazen dovoze cisterne sa morskom vodom i da iz Španjolske svake godine dobije tisuću butelja najboljeg vina...

U prodaji na svim kiocima i na www.mondo.hr za samo 39,90 kn.

Informirajte se o svim našim izdanjima putem Facebook stranice.

Komentara 4

RT
ribaric.tomislav
23:37 29.01.2016.

glupost

GM
Gjuro-Mrki
18:06 03.02.2016.

koji pištolj,tu gromadu od čovika nije mogel ubiti topina.lažete i prekrajate povjest ka Ive Banjac.

PA
pavo
23:38 05.02.2016.

Opet piskaranje o megazločincu Titu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije