Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

'The Show Must Go On' uvršten u program festivala u Šangaju

'marasovic03_nnn_kul_270411'
''
06.05.2011.
u 14:14

Zadnji hrvatski film prikazan na festivalu u Šangaju bio je „Družba Isusova“ Silvija Petranovića 2004. godine

Film Nevija Marasovića “The Show Must Go On” uvršten je u službeni program 18. filmskog festivala u Šangaju, koji se održava od 11. do 19. lipnja. Šangajski filmski festival osnovan je 1993., jedini je kineski festival A kategorije i jedan od najpriznatijih u Aziji. Iz godine u godinu posjećuje ga sve više uglednih filmaša, a 2011. svoj dolazak najavili su Susan Sarandon, Matt Dillon, Willem Dafoe i Marisa Tomei dok je priznati redatelj i producent Barry Levinson predsjednik žirija.

"The Show Must Go On" bit će prikazan u selekcijskom programu Panorama, za koju se svake godine prijavljuje više od 2500 filmova iz 80 zemalja. Zadnji hrvatski film prikazan na festivalu u Šangaju bio je „Družba Isusova“ Silvija Petranovića 2004. godine.

Film kojim je prošle godine otvoren festival u Puli, u kratko je vrijeme izazvao veliki interes, prvi je dugometražni igrani film SF tematike mladog režisera Nevija Marasovića koji je osvojio Zlatnu arenu za najbolji scenarij i Zlatnu arenu za specijalne efekte, nagradu kritike Oktavijan za najbolji film i Brezu za najboljeg debitanta.

Radnja ovog za hrvatske prilike po mnogočemu neobičnog filma smještena je u Zagrebu desetak godina u budućnosti i prati uspješnog i ambicioznog producenta reality showa "Housed", Filipa Dogana (Sven Medvešek). Show "Housed", formom i sadržajem nalik na "Big Brother", traje 180 dana za kojih šest ljubavnih parova boravi u reality show kući sagrađenoj za tu priliku. Kako za trajanja showa vani počne globalni rat, koji za kratko vrijeme pretvara cijelu Europu u bojno polje, Filip Dogan usmjerava sve svoje napore kako bi sačuvao natjecatelje od istine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije