Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drago Štambuk
Povratak na članak

Temeljni je nacionalni interes približavati mladima zlatnu formulu ča-kaj-što našeg jezika

Uglednom hrvatskom pjesniku i diplomatu Dragi Štambuku nedavno je Školska knjiga objavila zbirku “Theurgia”, dok mu je Naklada Đuretić objavila zbirku “Kad su miši balali molfrinu”.

Komentari 1

Avatar MK
MK
11:04 04.04.2018.

Obavezno kupujem knjigu, koji je ISBN?...hmmm. Danas, ne samo da su "ča i kaj i ikavica" podredeni "nutarnjoj hrvatskoj integraciji" - nego su zakonom diskriminirani pram drugim manjinskim jezicima i pismima koji su mjestimito sluzbeni. ...Hrvatskom jeziku bi kao akcent dobro doslo, da opet kao šporko, špina, špagete, šparoge, Šprajc, Šprem, Špehar, Španjolska i Špancirfest opet i "Sport" bude "Šport" na HRT-u! Trojstvenu narav hrvatskoga jezika trebali bi uzet ozbilnije nego to radimo i hrvatski jezik vise iz fundusa koji pruzaju "ča i kaj" posluzivati. Mozda onda opet pronademo i izgubljenu "ikavicu" koja jos dise i u kajkavici, i time obiljezimo stokavicu i sjedinimo je na taj nacin sa "ča i kaj"...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.