Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
književni velikan
Povratak na članak

Tek danas u potpunosti prepoznajemo proročku hrabrost Krležina djela

Za pisca i njegovu publiku puno je bolje da ga režiraju međunarodni umjetnici nego da se o njegovu djelu samo uzvišeno teoretizira

Komentari 3

GO
goran2hr
12:53 08.07.2018.

Kako će Hrvatska obilježiti 125. godina od rođenja velikog pisca Miroslava Krleže, koji je rođen točno na današnji dan? Najbolje bi bilo nikako, ali poznavajući našu realnost, to obilježavanje će nas skupo koštati. Lik koji je prezirao svoj narod, ponižavao ga u svojim ne-djelima, bio spreman protiv Hrvata ići i puškom, a opet snalažljiv kada je trebao iskoristiti Hrvate. Onovremeni Ante Tomić.

VL
AE
Aedes2017
17:22 07.07.2018.

Nitko se ne usudi, ni dandanas, taknuti u velikog Krležu ! Koje prokletstvo u Hrvata.

VL
BR
Brankko
01:40 13.07.2018.

"Goran2hr" piše: "prezirao svoj narod", "ponižavao ga". Kako, na koji način?! Izgleda da taj "komentator" nije pročitao baš ni jedan jedini roman, pripovijetku, pjesmu, esej... Miroslava Krleže. A "Aedes2017", da se nitko "ne usudi, ni dandanas, taknuti" u Krležu? Pa kritičara ima, ali izgleda da ni taj "komentator" nije čitao Krležine tekstove, ali ni kritike (i negativne!, ak obaš hoće) njegovih djela.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.