Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrelo zvuka u močvari

Talijanska pjevačica nevjerojatnih vokalnih sposobnosti dolazi u Zagreb

Foto: Facebook
02.08.2021.
u 13:54

Koncert Marije Mazzotto u sklopu programa Vrelo zvuka održat će se 9. kolovoza.

Vrelo zvuka i klub Močvara imaju veliku čast 9. kolovoza ugostiti Mariju Mazzottu, talijansku pjevačicu nevjerojatnih vokalnih sposobnosti koja će nam donijeti dašak talijanskog juga, regije iz koje dolazi pizzicu, uzbudljiva i predivna glazba koja je osvojila cijeli svijet.

Maria Mazzotta u Zagreb dolazi promovirati “Amoreamaro”, ali ne staje sa svojim diskografskim aktivnostima. Prije nekoliko tjedana objavila je novi album “Grifone”, snimljen s francuskom grupom Pulcinella. Mazzotta je karijeru počela kao pjevačica kultnog benda Canzoniere Grecanico Salentino, grupe koja se može smatrati jednom od najvažnijih europskih world music grupa, a koja već više od 40 godina svijetu prenosi pizzicu i interpretira je na jedinstven način. Kroz Canzoniere Grecanico Salentino prošlo je dosta glazbenika, a upravo je Mazzotta svojim vokalnim izvedbama pomogla grupi da u 21. stoljeću dosegnu najviše vrhove u karijeri.

Nakon nekoliko albuma i stotina koncerata s CGS, Mazzotta se odlučila za samostalnu karijeru i nešto intimniji pristup glazbi talijanskog juga. Prvo je snimila sjajan album “Novilunio” (2017.) s violončelistom Redijem Hasom i s njim doživjela veliki uspjeh kod svjetske kritike. Prošle godine objavila je prvi potpuno samostalno potpisani album “Amoreamaro”, a sam naziv albuma (Gorka ljubav) najbolje pokazuje pristup koji je odabrala. Mazzotta u “Amoreamaro” bez straha prolazi kroz sve emocije koje ljubav može ponuditi, a pjesma joj služi kao vozilo za katarzu i utjehu, ali i kao lijek što je tipično za pučku tradiciju. “Amoreamaro” je naslonjen na tradicijske pjesme koje su aranžirane u novom ruhu te obogaćene novim zvucima i tekstovima, a album je doživio sjajan prijem kod strane publike. Snimljen je u suradnji s harmonikašem i pijanistom Brunom Galeoneom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije