Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
greška u organizaciji

Svjetski priznata solistica pjevala pred samo 20-ak ljudi jer su koncert najavili na krivi dan!

Katja Markotić
19.06.2014.
u 16:23

Vokalna solistica Katja Markotić nastupila je s gitaristom Marojem Brčićem u Muzeju baštinjene kulture i sjećanja u dvorcu Svetu križ Začretje

Svjetski priznata mezzosopranistica i organizatorica muzičkih događanja, vokalna solistica Katja Markotić nastupila je jučer s gitaristom Marojem Brčićem u Muzeju baštinjene kulture i sjećanja u dvorcu Svetu križ Začretje obitelji Flogel Mršić, kojim upravlja g. Mirna Flogel inače i autorica knjige obiteljskoj baštini.

Obje bi priče za temeljit prikaz zahtijevale gigabajte teksta. No recimo da je ugođaj bio jedinstven, od klasične lirike kroz pjesmu do povijesnih natuknica agilne domaćice i ambijenta uređenoga dvorca koji bi bio poželjan svugdje u Europi. Bogatstvo profesionalnog neumornog rada pjevačice, koja je odmah produžila na snimanja u Njemačku, a pozdravila ju je i primadona HNK Mira Vlahović, predstavila nam je muzikologinja HLZ Marijana Pintar.

Ne osvrćemo se na marginalije, ali stjecajem nehotične greške koncert je najavljen u pogrešan dan pa je održan za svega dvadesetak ljudi. I ''čuvarica dvorca“ i ljupka, ali snažna Katja demonstrirale su svoj bjelosvjetski profesionalizam i šarm te učinile priredbu na najvišoj razini, kao da su u nekoj od najpoznatijih svjetskih opera i pred mnogobrojnom publikom. Profesionalizam za pouku.

>>Male balerine zasjale na velikoj pozornici

Foto: Rajko Polić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije