Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završni koncert

Male balerine zasjale na velikoj pozornici

Balet
19.06.2014.
u 15:09

Pleasni teatar Glazbene mladeži oduševio Split

Gledatelji, koji su do posljednjeg mjesta ispunili HNK Split, dugotrajnim pljeskom i uzvicima oduševljenja nagradili su polaznice Plesnog teatra Glazbene mladeži Split koje su održale vrlo  atraktivan, tradicionalni koncert na završetku još jedne "plesne" godine. Čak 58 članica Plesnog teatra, u dobi od pet do dvades godina, izvele su 11 točaka na glazbu Straussa, Čajkovskog, Smetane...Plijenile su pozornost plesom malih labudova, polkom, humoreskom, plesom na kiši... TIh predivnih šezdesetak minuta koncerta bila je zapravo retrospektiva rada 29 godina Plesnog teatra Glazbene mladeži Split pod "dirigentskom" palicom poznatih plesnih pedagoga Branke Čiće Trumbić i Luciana Perića. Teta Čića i Barba Luka, kako ih od milja zovu "male" splitske balerine, u ulozi koreografa i korepetitora i ovim su koncertom pokazali i dokazali da su vrsni umjetnici i plesni pedagozi.

Komentara 1

CR
crniohhelo
15:20 24.06.2014.

Gdje su u Splitu ako vec u Splitskome kazalistu nastupaju takozvane Male baletne umjetnice i umijetnici umjetnici HNK Split, nema Splitsko kazaliste interese na glazbenoj i plesnoj mladezi grada Splita, ili politika grada Splita se opet mijesa u kulturni rad, bilo bi dobro za kulturu grada Splita i HNK Split mlade talente forsirati njima mogucnost dati da jednoga dana ne samo u Splitu nego u cijeloj Hrvatskoj na pozornicama kazalisnih kuca svoj kulturni talent mogu pokazati, mi imamo nase Hrvatske kazalisne kuce ali imena umijetnika koji u tim kucama sudjeluju su imena koja kao gosti za jedno vrijeme kod nad ostaju i nakon nekoga vremena odlaze negdje drugdje, mi smo zahvalni svima tima umijetnicima kod nas koji sa svojim radom nasu kulturu i kulturni zivot obogate, ali nista ne govori prema tome da mi ako vec imamo takve ustanove kao glazbena mladez Splita da vise interesa i pomoci u radu imaju sve te ustanove u cijeloj Hrvatskoj od profesionalnih kazalisnih kuca sa svojima profesionalnima kazalisnima umijetnicima jer samo jedan zajednicki rad donosi uspjeh za nasu kulturu, i uspjeh za sve nas, i nije nikada kasno prave korake u pravome smijeru uciniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije