Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grand finale u Zajcu

Surian i gosti pjevaju arije talijanskih opera

14.02.2012., Zagreb - Operni prvak Giorgio Surian na probi u Hrvatskom narodnom kazalistu uoci premijere
Pixsell
06.06.2015.
u 12:00

Giorgio Surian, čest gost najvećih svjetskih opernih pozornica, ove se sezone vratio u grad u kojem je započeo svoju blistavu karijeru

Gala koncertom Giorgia Suriana, svjetski proslavljenog bas-baritona i nacionalnog prvaka HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, uz goste, riječku primadonu sopranisticu Kristinu Kolar i tenora Giorgia Suriana jr. te orkestar i zbor riječke Opere, u subotu 6. lipnja završava ovogodišnja sezona riječkog teatra. Na programu koncerta pod dirigentskim vodstvom maestra Ive Lipanovića poznati su dijelovi, arije, dueti i zborovi iz opera Riječanima posebno omiljenih talijanskih skladatelja Giuseppea Verdija, Giacoma Puccinija i Umberta Giordana.

Giorgio Surian, čest gost najvećih svjetskih opernih pozornica, ove se sezone vratio u grad u kojem je započeo svoju blistavu karijeru.

– Rijeka je moj rodni grad u kojem sam započeo operni studij i počeo nastupati. U tom sam ansamblu izučio osnovu s kojom sam mogao krenuti u međunarodni svijet operne umjetnosti. Neizmjerno mi je drag i važan povratak i sretan sam što mogu ponovno stajati na istim daskama s kojih sam krenuo prije gotovo četrdeset godina. Rijeka mi je dala temelj umjetničkog života i red je da u znak zahvalnosti pokažem ono što sam uspio naučiti svih tih godina – rekao je Surian uoči koncerta koji Riječani s nestrpljenjem očekuju. 

>> Prva hrvatska opera žrtva je zlobe ili našeg poslovičnog nemara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije