Naslovnica Kultura Film

“Sudar u dvorcu” na festivalu u Portugalu

Film o klavirskom genijalcu i (kulturnim) zabludama
11. kolovoza 2014. u 13:46 0 komentara 3 prikaza
Matej Meštrović

        “Sudar u dvorcu” večernjakovca Arsena Oremovića ušao je u natjecateljski program festivala glazbenih dokumentaraca MUVI Lisboa, novopokrenutog festivala kojemu je cilj pokazati sve najbolje s područja audiovizualne produkcije povezane s glazbom: od spotova, dokumentaraca i biografskih filmova.

Film u produkciji Interfilma i Karpo duhovito pokazuje usporednu priču o klaviristu i skladatelju Mateju Meštroviću koji s bendom Sudar Percussion snima album u dvorcu Sv. Križ Začretje te o vlasnici dvorca koja je žrtva loše kulturne politike, ali i vlastitih zabluda. “Sudar u dvorcu” dosad je prikazan kao službeni dio programa ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, Splitskog ljeta i Starigrad Paklenica Film Festivala.

Od jeseni ga očekuju i druga događanja, a bit će objavljen i kao bonus DVD na drugoj ediciji CD-a “Eat Suit” Mateja Meštrovića i Sudar Percussiona.     

>> Središte postaju glazbeni dokumentarci

Lesnina roštilj
PROLJETNE RADOSTI
Došlo je proljeće, a mi smo se uputili u potragu za novim roštiljem

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.