Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Starigrad Paklenica

Središte postaju glazbeni dokumentarci

Scena iz filma “Good Ol’ Freda”
30.07.2014.
u 10:53

Festival traje od 2. do 7. kolovoza, a u natjecateljskom programu bit će prikazano dvadeset filmovima

        Nakon što motovunski festival bude priveden kraju, središte domaćeg filmskog svijeta preselit će se na međunarodni festival glazbenih dokumentaraca u Starigradu Paklenici koji se održava od 2. do 7. kolovoza. U natjecateljskom programu bit će prikazano dvadeset filmovima među kojima su osobito zanimljivi “Good Ol’ Freda” o dugogodišnjoj sekretarici Beatlesa, “A Punk Prayer” o Pussy Riot te “When Bjork Met Attenborough”, film o afričkoj pjevačici Miriam Makeba u kojem međusobno razgovaraju pjevačica i TV zvijezda i drugi.

Od domaćih dokumentaraca osobito zanimanje vlada za film “Sudar u dvorcu” Arsena Oremovića o snimanju albuma Mateja Meštrovića i Sudar Percussiona s kojim se isprepliće apsurdna i duhovita priča o vlasnici dvorca u Sv. Križu Začretju gdje je album nastajao te film “Tonetov život” Marija Grabovca o Tončiju Huljiću. Predsjednik je žirija oskarovac Roger Ross Williamson, uz kojeg odlučuju Vlatko Stefanovski i Magnifico.     

>> Počinje 5. Starigrad Paklenica Film Festival 2014.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije