Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

'Strukture' Željka Jelenskog u Francuskom institutu u Zagrebu

03.11.2008.
u 18:00

U utorak 4. studenog u 19 sati u Francuskom institutu u Zagrebu u Preradovićevoj 5 otvara se izložba fotografa Željka Jelenskog: "Strukture/ Structures".

Željko Jelenski eminentni je hrvatski fotograf koji stvara već dvadeset godina. Pripada naraštaju koji je rastao s buntovnim duhom zagrebačkog Novog vala u kojem umjetnost nije bila samo posao ili pozerstvo nego doista i način življenja. Vrhunski je stilist i do danas je održao 30 samostalnih i 13 skupnih žiriranih izložaba.

Radio je na mnogim umjetničkim projektima od apstraktne do modne fotografije, a kontinuirano objavljuje fotografije s rock-tematikom. Surađivao je u mnogim hrvatskim novinskim publikacijama (Polet, Studentski List, Val, Oko, Maldina (Slo), Studio, Danas, Start, Nedjeljna Dalmacija, Stil, Panorama, Dekor (glavni urednik i urednik fotografije), Slobodna Dalmacija, Glorija, Globus…) u kojima je do sada objavio više od deset tisuća fotografija. Član je ULUPUH-a i HZSU-a. Od 2005. godine radi kao stalni fotograf poslovnog tjednika "Lider".

Godine 2006. izdao je samostalnu fotomonografiju pod nazivom "Buđenja/Awakening". Iste godine nagrađen je za najbolju fotografiju na temu Priroda - FUJIFILM - Euro Press Proffesional Awards 2006. Njegov fotografski opus bit će i mnogo bogatiji jer neprestano tražeći motive pronalazi svoje umjetničko ispunjenje. Sada radi na fotomonografiji otoka Paga.

Izložba će biti otvorena do 19. studenog.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije