Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Live album

Stones u Hyde Parku: "Jučerašnje novine" neupitne kvalitete

Rolling Stones
18.08.2013.
u 11:08

Premda su neki s događaja izvještavali kao s “noći živih mrtvaca”, glazba je odašiljala sasvim drukčiju poruku - bend je žestok, razigran i živahan. Drugo je pitanje kome trebaju nove verzije "Start Me Upo" i "Satisfaction"

Četredeset četiri godine nakon što su održali veliki koncert u Hyde Parku, neplanirano pretvoren i zapamćen kao testament preminulom Brianu Jonesu, The Rolling Stones su ovoga ljeta na istom mjestu došli pokazati da sami još nisu za upokojenje. I premda su neki s događaja izvještavali kao s “noći živih mrtvaca”, glazba je odašiljala sasvim drukčiju poruku - bend je žestok, razigran i živahan.

Isti se dojam nameće i nakon slušanja glazbenog zapisa koncerta u Hyde Parku, njihovog najnovijeg live albuma, devetog službenog u karijeri (petog u posljednjih dvadeset godina). Drugo je pitanje svrhe još jednog live albuma. Kome treba još jedna verzija “Start Me Up”, “Satisfaction”, kome trebaju, rekli bi Stonesi, “jučerašnje novine”? Nije baš da ne trebaju, kako sami vele, nikome na svijetu. Trebaju onima koji su bili na koncertu pa žele suvenir, nostalgičarima, arhivistima i najžešćim fanovima koji po određenoj finesi u gitarskom solu, Jaggerovoj vokalnoj bravuri ili nekom drugom kuriozitetu sortiraju najuspješnije postojeće verzije pojedinih pjesama i to smatraju velikom i važnom djelatnošću. Ovi posljednji naći će dobrih trenutaka; za početak, album sadrži prvu live verziju “Emotional Rescue”, šašavi disko s Jaggerovim falsettom, možda najekscentričnijim vokalom dosad. Vrlo su moćne i strasne Richardsova “Before They Make Me Run”, “Midnight Rambler” i uvijek pouzdana “Miss You”, a koncentrirani će slušatelj prave sviračke bravure čuti u klaviru Chucka Leavella.

Možda ovaj album nitko neće vrtjeti puno, niti je ikome nužno neophodan, ali kvaliteta je neupitna.

Ocjena: 4/5

Pjesme:

1. Start Me Up

2. It’s Only R’n’R

3. Tumbling Dice

4. Emotional Rescue

5. Street Fighting Man

6. Ruby Tuesday

7. Doom And Gloom

8. Paint It Black

9. Honky Tonk Women

10. You Got The Silver

11. Before They Make Me Run

12. Miss You

13. Midnight Rambler

14. Gimme Shelter

15. Jumpin’ Jack Flash

16. Sympathy For The Devil

17. Brown Sugar

18. You Can’t Always Get What You Want

19. (I Can’t Get No) Satisfaction

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije