Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.11.2013. u 17:05

Nije dobro kada se televizijski voditelj pretvori u umilnu pudlicu i u emisiji ispunjava želje gostu

Aleksandar Stanković ugostio je poznatog srpskog glumca Mikija Manojlovića u emisiji Nedjeljom u dva. Bila je to jedna od najlošijih Acinih emisija u kojoj je pokazao već davno uočene slabosti koje ne može ili ne želi ispraviti. Kada Stanković ima pozitivan stav o “liku i djelu” sugovornika (a to je jučer bilo očito), onda potpuno gubi inicijativu pa čak i osnovnu novinarsku znatiželju.

Emisija je više bila ugodno ćaskanje dvojice prijatelja u dnevnom boravku nego razgovor od javnog interesa na javnoj televiziji. Daleko do toga da zagovaram pristup da agresivni voditelj treba verbalnim kandžama zaskočiti gosta i ne puštati ga dok ne “prizna” sve grijehe. Ali ništa bolje nije ni kada se voditelj pretvori u novinarsku pudlicu koja servilno ispunjava želje. Upravo je takav bio Stanković. Kao da su on i njegov gost zajedno sastavljali pitanja, a ponekad i odgovore.

Pravo provokativno i zanimljivo pitanje postavio je tek na kraju emisije. Pokušao je dobiti odgovor je li poznati glumac pripadnik masonske lože. Više je to učinio reda radi nego što je doista želio odgovor. Da je zaista želio doznati istinu, onda pitanje o masonima ne bi postavio dvije minute prije kraja.

Nije Stanković uvijek takav kada je riječ o članstvu u “nevladinim udrugama”. Sjećam se kako je gnjavio Željku Markić s pitanjem je li članica Opusa Dei. Zašto je bitan Opus Dei, a nisu masoni? Ako Stanković ne može pobijediti samog sebe i ako je znao da će se samo diviti gostu, onda ga nije trebao pozivati u emisiju nego je trebao otići na njegovu predstavu i zatražiti autogram. Bio bi sretan Stanković, a još sretniji gledatelji HTV-a.

PLUS

Odlična priča u Dnevniku o 47.000 umirovljenika koji nemaju OIB. Nadam se da nemamo vojsku mrtvih umirovljenika kao što smo imali vojsku mrtvih glasača.

MINUS

Uvijek je dobro kada voditelj unese malo emocija i dramatičnosti u svoju emisiju. Stipe Alfier je svega toga imao malo previše u svome subotnjem Dnevniku.

Komentara 5

LU
lukasoliver
12:21 05.11.2013.

E Curicu! Tebi nesto nije jasno. Zapitaj se tko je Stankovic po nacionalnosti, zatim, tko je srbijanski glumac po nacionalnosti. Cak i najglupljem bi to trebalo biti dosta.

AN
Android
12:33 05.11.2013.

Stipe Alfier je karikatura od voditelja kao što je bio i Nađvinski. Sve su smjenili pa im sada nema tko voditi ni glavni dnevnik.

AN
Android
12:35 05.11.2013.

Isti sekund kad sam poslao komentar već je svrstan u rubriku "Najpopularniji" - ovo je cirkus od komentiranja (gore nego što je bilo).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije