Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neviđen interes

Srpski bend Buč Kesidi svirat će čak pet dana zaredom

26.08.2021.
u 11:15

Elektro-rock dvojac u Zagrebu će svirati u dvorištu Akademije u Ilici od 24. do 29. rujna.

Prvi put od 80-ih i kultne serije koncerata grupe Azra u Kulušiću jedan bend će nastupati više od tri dana zaredom u Zagrebu. Srpski elektro-rock dvojac Buč Kesidi u prekrasnom dvorištu Akademije u Ilici svoj će serijal započeti 24. rujna, a završiti 29. te između njih, zasad, održati ukupno pet koncerata. Podsjetimo, prve dvije svirke rasprodale su se za manje od 10 sati, a njima se uskoro pridružila i treća koja je također planula, zbog čega su organizatori odlučili dodati još dvije.

Bend je proizveo ogroman hype u cijeloj regiji fantastičnim albumom “Euforija”, koji je uvršten na ljestvice najboljih albuma prošle godine, kasnije ga je objavio i na ekspresno rasprodanom vinilnom izdanju. Buč Kesidi potvrdili su svoj status ovoga ljeta nizom nastupa na najvećim festivalskim pozornicama regije.

Bend je ujedno snimio svoj prvi koncertni film pod nazivom “Buč Kesidi: Euforija uživo”, a uz nova izvođenja hvaljenog albuma i nekoliko starih hitova, na filmskom platnu uvode u svoj glazbeni svijet. Predstavljen je regionalnom turnejom ovog ljeta po Cinestar kinima u Hrvatskoj, Bosni i Srbiji.

Buč Kesidi osnovan je 2013. u Pančevu, da bi odlaskom basista Alena Duša 2017. postao duo koji čine Luka Racić i Zoran Zarubica. Debitantski album “Posesivno-ospulsivni hospul” objavili su 2016. godine, a neusporedivo jaču “Euforiju” krajem 2019.

Posljednji zagrebački nastup imali su u Saxu početkom 2020. godine, kada su napravili zaista sjajnu atmosferu i nagovijestili da će sa zagrebačkom publikom njegovati blizak odnos.

Nakon toga su zbog pandemije bili na mirovanju, a nevjerojatnim nizom rasprodanih koncerata dokazali su da u Zagrebu itekako ima interesa za njihovu glazbu, koju sami članovi benda opisuju kao “ljevoruki disko pop-rock electro boy bend duo”.

Oba dodana koncerta su u limitiranom kapacitetu od po 400 ulaznica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije