Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srušen kvorum

Srećko Šestan ostaje intendant, ali tajni ugovor navodno ima i ravnateljica Muzeja grada Splita

Split: Predstavljene predstojeće predstave 66. Splitskog ljeta
Milan Sabic/PIXSELL
26.04.2022.
u 14:40

Danas se na sjednici Gradskog vijeća u Splitu trebalo raspravljati o prijedlogu Kazališnog vijeća za smjenom intendanta HNK Split Srećka Šestana. Međutim, nakon što su vijećnici HDZ-a podnijeli ostavke, Kerumovi HGS-ovci napustili sjednicu, zasjedanje je prekinuto

Srušen je kvorum na sjednici Gradskog vijeća pa točka o izvršenju programskog i financijskog izvješća HNK Split za 2021. odnosno prijedlog Kazališnog vijeća za smjenom intendanta Srećka Šestana nije ni razmatran.

Vjerojatno posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta nazočilo je 20 od 31 vijećnika pa su se odluke mogle pravovaljano donositi. Na sjednicu nisu došli, kao što su i najavili vijećnici HDZ-a koji su jučer dali ostavku na dužnost u Gradskom vijeću, Tamara Visković koja je prije nekoliko dana podnijela ostavku (Možemo) i Goran Kotur (SDP) koji je opravdao izostanak bolešću .

Iznenada, prilikom rasprave o zaduženju tvrtke Split parking, sjednicu na kojoj je kao posljednja u dnevni red uvrštena točka o HNK Split, napustila su 4 vijećnika Kerumovog HGS-a i nezavisni Ante Franić. Zasjedanje je prekinuto.

Jakov Prkić, predsjednik Gradskog vijeća kazao je za Večernjak da će možda pokušati  sazvati nastavak sjednice, no to je malo vjerojatno budući da su vijećnici Puljkove stranke Centar najavili da će tijekom dana i oni podnijeti ostavke na mandate.

- Kako je ostalo samo 15 vijećnika, nismo imali kvorum za daljnji nastavak. Vidjet ćemo što dalje, ali ako vijećnici Centra podnesu ostavke onda neću sazvati Gradsko vijeće jer to nema smisla, kaže Prkić.

Točke o HNK Split i o GKM-u Split uvrštene su kao dopune jer je usvajanje financijskih i programskih dokumenata za ta dva kazališta preduvjet raspisivanja natječaja za nove ravnatelje. Napose, što se nakon (ne)usvajanja financijskog i programskog izvješća HNK Split očekivala rasprava o prijedlogu za smjenom Šestana i imenovanje zboristice Dajane Stolić Bohnert za v.d. intendanta.

Tijekom vijećničkih pitanja dotaknuta je još jedna ustanova u kulturi u vlasništvu Grada Splita. Josip Markotić iz Mosta upitao je li točno da tajni ugovor o radu ima i Branka Brekalo ravnateljica Muzeja Grada Splita koji joj omogućava da nakon mandata ostane radit u Muzeju kao kustosica. V.d. pročelnika za društvene djelatnosti Mario Negotić odgovorio je da nema uvid u ugovor i da će se pobrinuti već u toku dana saznati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije