Naslovnica Kultura Film

Srđan Dragojević u Hrvatskoj snima film o gay prideu

Sa snimanjem novog filma počeo je u listopadu prošle godine u Beogradu, za vrijeme održavanja gay parade
27. ožujka 2011. u 08:07 11 komentara 196 prikaza
Srđan Dragojević
Foto: Pixsell

Srbijanski redatelj Srđan Dragojević ovih dana u Hrvatskoj snima film "Parada", koji počiva na premisi - što se može dogoditi ako su dva čovjeka iz potpuno različitih socijalnih miljea i s različitim svjetonazorima, pritom jedan straight i macho, a drugi gay, prinuđeni surađivati i ovisiti jedan o drugome. Ima li nade za takav odnos? Mogu li se ta dva čovjeka razumjeti, prevladati animozitet koji osjećaju jedan prema drugom pa da čak – postanu prijatelji?

Dragojević u svojoj filmografiji ima na već pomalo kultne "Mi nismo anđeli", "Lepa sela, lepo gore" i "Rane", a prošle se godine u Zagrebu predstavio i nešto slabijim povijesnim spektaklom "Sveti Georgije ubiva aždahu" u kojem je naša Nataša Janjić ostvarila zapaženu ulogu.

Sa snimanjem novog filma počeo je u listopadu prošle godine u Beogradu, za vrijeme održavanja gay parade koju će mnogi pamtiti po stravičnim scenama uličnog nasilja, a nastavio sredinom ožujka u Bitoli. Do kraja mjeseca snimat će na otoku Rabu i Pagu, te u Obrovcu i na graničnom prijelazu Bajakovo. Film se nakon Hrvatske nastavlja snimati u Srbiji sve do kraja svibnja.

"Parada" se snima u koprodukciji s Hrvatskom, film je financirao i naš HAVC, a nedavno su dobili i podršku Eurimagesa, zajedno s filmom "Noćni brodovi" Igora Mirkovića. U "Paradi" se pojavljuju hrvatski glumci Goran i Bojan Navojec, Dejan Aćimović i Ivica Zadro.

Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

  • zevzek:

    . vito Samo jedno jednostavno pitanje: Što ti znači ono: \"radno dopuštenje\" ???? Ako si debil, ne moraš odgovorit.

  • tonyy:

    Vito, nakon ovakve izjave ne moras dalje odgovoarati. Definitivno si debil...

  • Vito:

    Srđan Dragojević u Hrvatskoj snima film o gay prideu Samo dva jednostavna pitanja: Je li dobio radno dopuštenje? Što o tome misli sindika snimatelja i filmskih radnika u Hrvatskoj?