Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fantasy autorica

Spisateljica Katherine Arden stiže na hrvatsku turneju

Privatna arhiva
18.03.2024.
u 16:01

Povod je prijevod na hrvatski jezik njezina novog bestselera – romana "Pandemonij"

Jedna od najjačih autorica fantasy žanra, američka književnica Katherine Arden gostuje u Hrvatskoj od 19. do 22. ožujka u povodu izlaska prijevoda njezina najnovijeg romana "Pandemonij". Na engleskom izlazi pod naslovom "The Warm Hands of Ghosts".

Američko izdanje dobilo je brojne pohvale publike i kritike te postalo nacionalni bestseler, a Arden dolazi u Hrvatsku nakon britanske promocije. Pisan punih pet godina, "Pandemonij" pruža pogled na Prvi svjetski rat, shvaćen kao kraj jednog svijeta, sa svim popratnim apokaliptičnim konotacijama.

Pratimo ga iz perspektive Laure Iven, kanadske ratne bolničarke koja je u ratu izgubila sve osim brata, možda poginulog u najžešćim borbama kod Ypresa 1917. Nakon što dozna da postoji šansa da joj je brat ipak živ, ona se odluči vratiti u žarište ratne stihije ne bi li doznala kakva ga je sudbina snašla.

Katherine Arden rođena je 1987. u Austinu, u američkoj saveznoj državi Teksas. Na književnu je scenu stupila 2017. romanom "Medvjed i Slavuj", spojem povijesne fikcije i slavenske mitologije, a romanima "Djevojka u tornju" i "Zima za vješticu" upotpunila je trilogiju "Zimska noć", nominiranu za nagradu Hugo. Nakladnik Mitopeja dovodi Arden na gostovanja u Zadar (19. ožujka u 18 sati, Kneževa palača), Rijeku (20. ožujka u 18 sati, Gradska knjižnica Rijeka), Zagreb (21. ožujka u 16 sati, Kaptol Boutique Cinema) i Osijek (22. ožujka u 18 sati, Filozofski fakultet). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije