Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neviđeni vandalizam
Povratak na članak

Spaljena Kožarićeva instalacija ponovno će se postaviti

Ravnatelj riječkog Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Slaven Tolj u nedjelju je osudio uništenje umjetničkog rada Ivana Kožarića "Stog sijena" postavljenog na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske u Rijeci te je najavio da će se potruditi da se ta instalacija ponovno postavi.

Komentari 8

Avatar transdanubier
transdanubier
17:30 13.01.2020.

upravo čitam da je uhvaćen "počinitelj" a počinjena šteta iznosi 15.000 kn!!!! ovca kad ju vuk razdere vrijedna je tek kojih par stotina kuna! zanimljivo!

VL
AL
alfich
20:56 13.01.2020.

Zalijte skulpturu sa staklenom vodom, pa se uopće neće moći zapaliti !

VL
KA
Karloho
12:59 13.01.2020.

Najveći vandalizam je postavljanje komunističke zvijezde u Rijeci.Drugovi su sasvim izgubili kompas umjesto da se svijetu pokažu ljepote Rijeke oni ističu simbol pod kojim je ubijeno vise od stotinu dvadeset milijuna ljudi,stvarno jadno i žalosno ...

VL
Avatar transdanubier
transdanubier
12:24 13.01.2020.

kakvim bi super-umjetnikom bio proglašen moj pokojni otac koji je svom životu pored zanimanja željezničara "sadio" barem nekoliko stotina takvih stogova?! što se sve danas proglašava umjetnošću, da te bog dragi sačuva! ili ono njegovo sunce u zagrebu?! koja "genijalna"na" umjetnička dosjetka!?! p.s. mislim da će novi stog doživjet sudbinu svoga prethodna! a što tek čeka krvavu zvijezdu na neboderu, stoji zapisano u zvijezdama!

VL
TB
taras.buljba
10:35 13.01.2020.

Koliko vrijedi skulptura toliko i traje.😊

VL
AU
autoritet
00:32 14.01.2020.

Ne bi li bilo pristojnije sijenom nahraniti ovčicu ili kakvu kravicu? Svi znamo da stog sijena na ulici nije nikakva umjetnost, ali neki se to ne usuđuju izgovoriti da ne bi, nedajbože, ispali primitivni...

VL
KR
kritiko
13:18 13.01.2020.

svakakva sranja se proglašavaju umjetničkim djelom,svaka čast g.Kožariću,ali kod nas se neki umjetnik može posrati na cesti i to je instalacija(znam da budu sad ljudi iz te branše rekli da sam seljak,da ne kužim kaj je umjetnik htio reći,ali to je tak .)

VL
DA
Danijel2
08:28 16.01.2020.

Sjeno nije slama koja je ostatak poslije žetve. Žalosno da nemate neke bolje i originalne ideje. U konačnici moglo bi se reći da je slika stoga sijena u plamenu dio kožarićevog performansa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.