Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SHOW Unatoč najavama da će izbor biti u Hrvatskoj

Slovenci žele svjetski izbor za Miss Universe

16.11.2008.
u 23:11

Unatoč velikoj šansi da se spektakl svjetskog izbora Miss Universe 2009. održi u Hrvatskoj, sve je jače zanimanje Slovenaca da se izbor preseli kod njih. A izgledno je da će i uspjeti. I sam Donald Trump, predsjednik Miss Universe Organizationa, izrazio je želju da ga organizira Hrvatska, no zbog teškog ekonomskog stanja sve je, čini se, postalo pomalo upitno.

– Šteta je što se toliko dugo čeka odluka premijera Ive Sanadera jer predsjednik Stjepan Mesić, potpredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor, ministri Damir Bajs i Dragan Primorac, istarski župan Ivan Jakovčić te gradonačelnici Milan Bandić i Ivan Kuret u potpunosti podržavaju ovaj projekt. Ne zahtijeva nikakve dodatne izdatke niti zaduženja za Hrvatsku, nego samo da se vrlo mali dio već određenih sredstava za promociju Hrvatske preusmjeri na ovaj projekt nacionalne važnosti.

Stoga smo u usputnom razgovoru s našim slovenskim partnerima, konkretno Mateju Raščanu, vlasniku i direktoru Delo-Revije, ponudili da s Hrvatskom podijeli organizaciju izbora. Dio cjelomjesečnog spektakla tada bi bio u Sloveniji, a dio kod nas. Podijelili bismo i promociju zemalja na NBC televiziji, kada bi u dvosatnom izravnom prijenosu cijeli svijet saznao za naše zemlje – rekao je Kraljević, nadodavši da su Slovenci vrlo zainteresirani, ali u smislu da se isključivo cijeli izbor održi u Sloveniji.

– Žalosno je da mi kao država ne prepoznajemo ono što bi mnoge zemlje, pa i Slovenci, rado iskoristili te da propuštamo ideju predsjednika Mesića da prilikom izbora Donalda Trumpa upozna s našom zemljom, što bi se Hrvatskoj vjerojatno isplatilo. Primjera radi, u svijetu je ekonomska kriza, a Trump u Škotskoj upravo gradi najveće igralište za golf u vrijednosti od 1,6 bilijuna dolara – zaključio je Kraljević.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije