Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Knjige

Pola stoljeća književnog rada Slobodana Prosperova Novaka

Upravo ove godine autorov književni rad i objavljivanje navršilo je pola stoljeća u, kako sam kaže, časopisima i kod izdavača za odrasle. Dakle, prvih pet desetljeća autorova profesionalnog književnog rada bit će obilježeno na književnoj večeri u Dvorani od zrcala.
14. studenoga 2019. u 18:54 0 komentara 219 prikaza
Slobodan Prosperov
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell

U ovogodišnjem Mjesecu hrvatske knjige sudjelovat će i književnik Slobodan Prosperov Novak koji je u protekloj godini objavio čitav niz svojih novih knjiga i izdanja. Naime, 15. studenoga u Čitaonici Narodne knjižnice Grad sudjelovat će u predavanju pod vodstvom Sebastijana Vukasovića.

HKD Napredak HKD Napredak - Zagreb: 'Promocija knjige 'Izdaja Bosne' autora Stjepana Kljuića nije u našoj organizaciji'

Upravo ove godine autorov književni rad i objavljivanje navršilo je pola stoljeća u, kako sam kaže, časopisima i kod izdavača za odrasle. Dakle, prvih pet desetljeća autorova profesionalnog književnog rada bit će obilježeno na književnoj večeri u Dvorani od zrcala.

Na samom će se predavanju naprije govoriti o knjizi "Pisac i vlast", u poetici Marina Držića u izdanju Školske knjige koja će po prvi puta biti predstavljena u Gradu. Nakon toga na red dolaze tri knjige posvećene Hrvatskoj književnosti Srednjeg vijeka koje su se navodno pojavile kao prve u velikoj kolekciji "Kanonski korpus hrvatske književnosti, kulturne povijesti, filozofije i znanosti’’.

Luka Modrić Promocija biografije Luka Modrić dolazi na Interliber i potpisivat će knjige obožavateljima!

Autoru Slobodanu Novaku, pred sam je dolazak u Dubrovnik u Splitu objavljena monografija "Sveti Jeronim Dalmatinac. Život i djela". Stoga će to biti svojevrsna najava 1600. obljetnice ovoga velikog čovjeka koji će se proslaviti u čitavom svijetu, a naročito svečano u njegovoj domovini Hrvatskoj.

Knjiga i igara Otvoren je 42. Interliber, najpopularniji su stripovi, ali i Raspudić i Goldstein

Osim toga, ovih dana u tijeku je tiskanje autorove najnovije knjige "Vlado Gotovac. Život i djelo", a u rukama bečkog izdavača Hollitzer njegova je monografija na engleskom jeziku koju je napisao u suradnji s Viktorijom Franić Tomić i Enniom Stipčevićem, a koja se bavi utjecajima venecijanske opere na dramsku književnost Dubrovnika u XVII. i XVIII stoljeća. Na kraju, pred odlaskom u tiskaru je pet autorovih golemih svezaka o hrvatskoj književnosti u razdoblju ranog novog vijeka (1450 -1800) u već spomenutoj ediciji Kanonski korpus. 

Advent u Dalmaciji
Advent u Dalmaciji
Vrijeme je za lampice, druženje i blagdansko raspoloženje
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.