Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krist novoselić

Slavni Hrvat, basist Nirvane, podržao Trumpa: "Ovo izgleda kao ljevičarski ustanak"

Foto: wiki
04.06.2020.
u 13:02

Krist Novoselić, basist slavnog benda Nirvana, inače podrijetlom iz Zadra, šokirao je obožavatelje na društvenim mrežama kada je u objavi podržao Donalda Trumpa.

Bivši basist kultnog benda Nirvana, Krist Novoselić, izazvao je bijes javnosti kada je podržao i pohvalio reakcije Donalda Trumpa. Trump je 1. lipnja održao govor u vrtu Bijele kuće u kojem se osvrnuo na burne prosvjede koji haraju SAD-om zbog brutalnog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda od strane bijelog policajca. U govoru je najavio da će na ulice poslati "tisuće i tisuće" naoružanih vojnika i policajaca da zaustave prosvjede, krađu i vandalizam. 

U objavi na Facebooku, Novoselić, podrijetlom iz Zadra, je napisao: "Wow!!! Znam da ga mnogo vas ne može podnijeti, ali Trump je stvarno razvalio ovim govorom. Slažem se, predsjednik ne bi trebao slati vojnike u savezne države, a moguće je i da to po zakonu uopće ne može napraviti, no ton njegovog govora je bio snažan i izravan". 

U međuvremenu, Trump je na ulice poslao tisuće jedinica Nacionalne garde, dijela američke vojske koji prema zakonu smije djelovati na domaćem tlu. Policajci i Garda pucaju na prosvjednike gumenim mecima te koriste suzavac te građanima nanose teške ozljede.

- Svo ovo nasilje izgleda kao ljevičarski ustanak. Da je ovo napravila takozvana "američka patriotska vojska", ljevičari bi raširenih ruku dočekali državnu intervenciju. Većina Amerikanaca želi mir u svojim zajednicama i Trump je o tome govorio, a to rezonira s mnogima - napisao je basist slavnog benda. 

Nakon napada na društvenim mrežama, Novoselić je stavio svoj Facebook profil na privatno i deaktivirao Twitter. Kasnije se objavom ispričao, rekavši da ne podržava fašizam i vjeruje u civilizirano društvo prema kojem svi trebamo težiti. 

Komentara 2

IK
Ikonoklast
14:27 04.06.2020.

Ukratko, antifasisti ljevicari koji se "bore"za slobodan svijet su mu zabranili da kaze ista sto oni ne zele cuti. I sad mu je karijera zavrsena. Meni zvuci ko fasizam.

Avatar ÜberGreten
ÜberGreten
18:14 04.06.2020.

Podrška svima koji prangijaju left ološ i nounare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije