Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bogat program

Samoborsku glazbenu jesen otvorit će Stefan Milenković

Stefan Milenković
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
04.10.2014.
u 14:50

Na programu koncerta koji u 20 sati počinje u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru nalaze se popularna djela Čajkovskog, Sibeliusa, Sarasatea i Mendelssohna

Violinist Stefan Milenković, Simfonijski orkestar HRT-a i dirigent Aleksandar Kalajdžić otvorit će u subotu, 4. listopada, 39. Samoborske glazbene jeseni.

Na programu koncerta koji u 20 sati počinje u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Samoboru nalaze se popularna djela Čajkovskog, Sibeliusa, Sarasatea i Mendelssohna. Iz bogatog programa festivala koji traje do 17. listopada svakako treba istaknuti i dva nastupa, 6. i 7. listopada, proslavljenog gudačkog kvarteta Arditti.

Ansambl bez premca u svijetu na polju suvremene glazbe na svom će drugom koncertu u samoborskoj župnoj crkvi sv. Anastazije praizvesti djela nagrađena na 3. skladateljskom natjecanju New Note.

Osmero odabranih mladih glazbenika 12. i 13. listopada svirat će u finalu natjecanja Ferdo Livadić, a posljednje će večeri lanjski pobjednik, pijanist Aljoša Jurinić, praizvesti upravo za njega napisano novo djelo Dubravka Detonija. 

>> Posljednje što ovoj zemlji i narodu treba jest novi nacionalni nogometni stadion

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije