Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sajam u leipzigu

U fokusu 'Žena i povijest' Alide Bremer

za kulturu-b.primorac-09.11.2003. RIJEKA-dasa drndic snimio:goran kovacic
Foto: Goran Kovačić
11.03.2015.
u 16:32

Daša Drndić u Leipzigu i Kölnu predstavit će njemačko izdanje svog nagrađivanog romana 'Sonnenschein'

Hrvatska će se na Sajmu knjiga u Leipzigu od 12. do 15. ožujka predstaviti programom "Žena i povijest" Alide Bremer. Publici će se predstaviti Daša Drndić, Ivana Šojat Kuči, Ivana Simić Bodrožić i Milana Vuković Runjić te Branko Čegec, Marko Pogačar i Daniel Rafaelić te Patricija Vodopija kao moderatorica i prevoditeljica.

Glumci kazališta Theaterturbine Leipzig svakoga će dana čitati jednu hrvatsku dječju priču ili bajku na hrvatskom štandu koji ove godine ima pedeset četvornih metara i na kojem će biti predstavljena izdanja petnaestak hrvatskih nakladnika. Štand je organizirala splitska udruga Kurs, a troškovi prostora i programa iznose 300.000 kuna. Poseban razlog za zadovoljstvo svakako ima ugledna hrvatska spisateljica Daša Drndić koja u Njemačku odlazi s njemačkim prijevodom svog nagrađivanog romana "Sonnesnchein". Roman su na njemački prevele Brigitte Döbert i Blanka Stipetic, a objavila naklada Hoffmann und Campe. Daša će o romanu govoriti na sajmu u Leipzigu, ali i u Kölnu. 

>> Daša Drndić u užem izboru za nagradu Independenta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije