Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncert na Igrama

Ruski pijanisti Boris Berezovsky i Alexander Ghindin u Dvoru

Boris Berezovsky
arhiva VL
18.08.2011.
u 13:31

Ova dva velika pijanistička virtuoza izvest će n program sastavljen od djela suvremenijih skladatelja – Suite Arenskog i Rahmanjinova, 4. ragtimea Williama Bolcoma, Coplandov Danzón Cubano te Gershwinova Amerikanca u Parizu

Veliki ruski pijanisti Boris Berezovsky i Alexander Ghindin nastupit će u sklopu VIP-programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara u četvrtak 18. kolovoza u atriju Kneževog dvora s početkom u 21.30 sati.

Istančanim glazbenim senzibilitetom pijanist Boris Berezovsky ostvario je zavidnu reputaciju kao kocertni solist, a redovito nastupa s najboljim svjetskim orkestrima i filharmonijama te surađuje s uglednim dirigentima. Njegov izuzetno snažan pijanistički izričaj lani je oduševio festivalsku publiku savršeno došavši do izražaja izvedbom Lisztovih Transcendentalnih etida. U glasovirskom duu uz njega će nastupiti, festivalskoj publici dobro poznat, Alexander Ghindin. Ovaj nadareni ruski pijanist, školovan na moskovskome Konzervatoriju Čajkovski, već s trinaest godina održao je koncertne turneje po Italiji, Izraelu, Mađarskoj, Velikoj Britaniji, Belgiji i Francuskoj. Gostovao je, izvodeći raznolik repertoar, u mnogim svjetskim glazbenim središtima i na najpoznatijim festivalima te svirao uz ponajbolje orkestre.

Ova dva velika pijanistička virtuoza, koje kritičari diljem svijeta nazivaju ''istinskim nasljednicima najvećih ruskih pijanista’', izvest će atraktivan program sastavljen od djela suvremenijih skladatelja - Suite Arenskog i Rahmanjinova, 4. ragtimea Williama Bolcoma, Coplandov Danzón Cubano te Gershwinova Amerikanca u Parizu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije