Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Glazba

Rundek, Sara Renar i Jinxi u kompilaciji 19 glazbenika za pomoć nakon potresa

Izdavačka kuća Rika Muzika na Bandcampu objavila je kompilaciju 19 glazbenika kako bi prikupili prihode za pomoć umjetnicima koji su radi potresa izgubili svoje domove i izvor prihoda.
01. svibnja 2020. u 11:55 2 komentara 147 prikaza
Foto: Rika Muzika

Izdavačka kuća Rika Muzika okupila je 19 renomiranih hrvatskih glazbenika te na Bandcampu objavila kompilaciju čije će prihode donirati jednoj od zagrebačkih udruga koje pomažu oštećenima u potresu.

nostalgija za novim valom Zagrebački Kulušić kao da je pod koronom već dva desetljeća

Među izvođačima na kompilaciji "ZGB2020" nalaze se i Darko Rundek, Jinxi, Mangroove, Sara Renar, Doringo, Mimika Orchestra, Porto Morto, Chui i mnogi drugi. Digitalni album na Bandcampu možete kupiti za početnu cijenu od 7 funti ili oko 60 kuna i tako podržati zagrebačku nezavisnu scenu. 

"Potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine, najviše je oštetio Donji grad i nanio nemjerljivu štetu kulturi u Zagrebu koja je radi pandemije bolesti COVID-19 već bila na izdisaju. Donji grad je zagrebački downtown, u kojem se događa najviše kulture pa i najviše svirki uživo. Oštećene su brojne kuće, mnogi ljudi morali su napustiti domove. Oštećene su i najvažnije zagrebačke kulturne institucije i upitno je kada će vratiti svoj puni sjaj. Ovom kompilacijom želimo pridonijeti obnovi nezavisne scene u Zagrebu, i to primarno novčanom podrškom umjetnicima koji su radi potresa izgubili svoje domove i izvor prihoda, što je dodatno pojačano u uvjetima pandemije kada je zabavna industrija ionako na koljenima. Slušanjem albuma na digitalnim platformama, shareanjem kompilacije i interakcijom s našim sadržajem i izvođačima, pomažete nam prenijeti poruku zajedništva i pokazati da bez obzira na sve, stojimo jedni uz druge i ne odustajemo" poručili su iz kuće Rika Muzika. 

mutni poslovi državne tajnice
USKOK godinu dana prisluškivao kako Rimac tvrtkama sređuje dozvole i poticaje
Aircash
Uspješni
Prvi hrvatski fintech širi poslovanje na tržišta EU: Našu aplikaciju koristi više od 100.000 ljudi, a integrirani smo s velikim hrvatskim kompanijama
  • Avatar MichelleOU98
    MichelleOU98:

    w︆︅︆­­w︆︅︆­w︆︅︆­.︆︅︆­­l­­o︆︅︆v︆︅︆e︆︅︆x︆︅︆­x︅︆︆­.︆︅︆­­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆­b

  • Avatar NancyUI75
    NancyUI75:

    w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b