Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glazbom za Zagreb

Rundek, Sara Renar i Jinxi u kompilaciji 19 glazbenika za pomoć nakon potresa

Foto: Rika Muzika
01.05.2020.
u 11:55

Izdavačka kuća Rika Muzika na Bandcampu objavila je kompilaciju 19 glazbenika kako bi prikupili prihode za pomoć umjetnicima koji su radi potresa izgubili svoje domove i izvor prihoda.

Izdavačka kuća Rika Muzika okupila je 19 renomiranih hrvatskih glazbenika te na Bandcampu objavila kompilaciju čije će prihode donirati jednoj od zagrebačkih udruga koje pomažu oštećenima u potresu.

Među izvođačima na kompilaciji "ZGB2020" nalaze se i Darko Rundek, Jinxi, Mangroove, Sara Renar, Doringo, Mimika Orchestra, Porto Morto, Chui i mnogi drugi. Digitalni album na Bandcampu možete kupiti za početnu cijenu od 7 funti ili oko 60 kuna i tako podržati zagrebačku nezavisnu scenu. 

"Potres koji je pogodio Zagreb 22. ožujka 2020. godine, najviše je oštetio Donji grad i nanio nemjerljivu štetu kulturi u Zagrebu koja je radi pandemije bolesti COVID-19 već bila na izdisaju. Donji grad je zagrebački downtown, u kojem se događa najviše kulture pa i najviše svirki uživo. Oštećene su brojne kuće, mnogi ljudi morali su napustiti domove. Oštećene su i najvažnije zagrebačke kulturne institucije i upitno je kada će vratiti svoj puni sjaj. Ovom kompilacijom želimo pridonijeti obnovi nezavisne scene u Zagrebu, i to primarno novčanom podrškom umjetnicima koji su radi potresa izgubili svoje domove i izvor prihoda, što je dodatno pojačano u uvjetima pandemije kada je zabavna industrija ionako na koljenima. Slušanjem albuma na digitalnim platformama, shareanjem kompilacije i interakcijom s našim sadržajem i izvođačima, pomažete nam prenijeti poruku zajedništva i pokazati da bez obzira na sve, stojimo jedni uz druge i ne odustajemo" poručili su iz kuće Rika Muzika. 

Komentara 2

Avatar MichelleOU98
MichelleOU98
23:10 04.05.2020.

w︆︅︆­­w︆︅︆­w︆︅︆­.︆︅︆­­l­­o︆︅︆v︆︅︆e︆︅︆x︆︅︆­x︅︆︆­.︆︅︆­­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆­b

Avatar NancyUI75
NancyUI75
22:55 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije