Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Georg M. Oswald

Roman o korumpiranim elitama

o duhu zakona
20.02.2010.
u 13:52

Roman “O duhu zakona” (OceanMore, ur. Gordana Farkaš-Sfeci, prev. Helen Sinković) žanrovski i tematski vrlo je blizak autorovoj struci. Posrijedi je triler u maniri kriminalističko-sudskoga romana.

Njemački su pravnici i dobri pisci! Barem smo mi u hrvatskom prijevodu upoznali već dva takva primjera. Jedan je globalno popularni Bernard Schlink s romanom “Žena kojoj sam čitao”. Drugi je pravni stručnjak Georg M. Oswald, kojega nakon petnaestak prijevoda na svjetske jezike čitamo i na hrvatskom.

Roman “O duhu zakona” (OceanMore, ur. Gordana Farkaš-Sfeci, prev. Helen Sinković) žanrovski i tematski vrlo je blizak autorovoj struci. Posrijedi je triler u maniri kriminalističko-sudskoga romana, ali iza toga žanrovskoga okvira viri autor iznimna senzibiliteta za oštro seciranje političke stvarnosti kojom drmaju korumpirane elite iz svijeta vlasti, biznisa, pravosuđa, medija, industrije zabave...

Oswald svoje moćnike upleće u napetu priču potaknutu jednom prometnom nezgodom koja ih sve dovodi u isti, sudski kontekst. Odvjetnici, lokalni političari, filmski scenaristi, svi posve neopterećeni moralnim skrupulama, svjesni da je pojam zakonitosti vrlo, vrlo rastezljiv. Primjenjivo na naše “institucije koje rade svoj posao”!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije