Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka filharmonija

Roby Lakatos oduševio zagrebačku publiku

Roby Lakatos
Foto: Promo
1/4
06.03.2017.
u 10:22

Zagrebačka publika ovacijama je ispratila fantastičnog violinista Robyja Lakatoša koji je večeras nastupio pred prepunom dvoranom Lisinski. Roby Lakatos zagrebačkoj publici pokazao je zašto ga nazivaju violinistom najbržih prstiju na svijetu i apsolutnim Kraljem violinista. Ovaj, likom i djelom, nadasve jedinstveni glazbenik klasičnog glazbenog obrazovanja i romskih korijena, koji u svojoj glazbi spaja klasiku sa gypsy jazzom, u svijetu je potpuna glazbena senzacija. Sa svojim peteročlanim ansamblom oduševljava gdje god se pojavi. Pod ravnanjem Ive Lipanovića, na programu su se nizali poznati Montijev Čardaš, Bramshov Mađarski ples, Guslač na krovu... „prekidani“ sa maestralnim Robyjevim solima.

Zagrebačka publika ispratila ga je s dugotrajnim i gromoglasnim ovacijama. Posebna gošća na koncertu bila je multitalentirana hrvatska jazz pjevačica, pijanistica i kantautorica Lana Janjanin čiji se izvanserijski vokal sjajno uklopio sa virtuznošću gostujućih umjetnika. Bio je to još jedan u nizu odličnih programa OFF ciklusa Zagrebačke filharmonije koji je ove godine doživio svoje premijerno izdanje.

Idući tjedan u OFF ciklusu Zagrebačka filharmonija predstavit će još jedan interesantni projekt: genijalna glazba Walta Disneya prvi put u Hrvatskoj imat će svoju orkestralnu premijeru - najveće Disneyeve uspješnice izvodit će live orkestar, a sve će biti praćeno i (originalnim) video projekcijama (Frozen, Pirati s Kariba, Kralj lavova, Aladin, Ljepotica i zvijer..)  

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije