Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alan Ford u Večernjaku

Rijetko ih viđamo, ali obožavamo ih kao glavne junake

alanmargot
27.11.2009.
u 23:59

Plejada najrazličitijih junaka, grotesknih i prekrasnih, pozitivnih i negativnih, odredila je kretanje fabule stripa, ali i naše shvaćanje njegova značaja.

Rijetko je koji strip toliko obilježen sporednim likovima kao što je naš omiljeni Alan Ford. Plejada najrazličitijih junaka, grotesknih i prekrasnih, pozitivnih i negativnih, odredila je kretanje fabule stripa, ali i naše shvaćanje njegova značaja.

Sudbonosna uloga

O sudbonosnoj ulozi epizodista Alana Forda mogli bi posvjedočiti članovi Prljavog kazališta, koji su ime odabrali prema ofucanom okupljalištu Tria Fantastikus, epizodista-luzera iz rane faze tog stripa. O utjecaju sporednih likova mogli bismo pitati i Superhikse, makedonske predstavnike na ovogodišnjim nagradama MTV-a nazvane po svima znanom pijanom antiheroju. A to je tek vrh sante danas vrlo poznatih epizodista koje je za svoj crnohumorni strip osmislio Max Bunker. Neke od njih toliko je scenaristički razradio da o njihovim životima znamo više nego o prošlosti pojedinih članova grupe TNT koje stalno gledamo!

Povratak na kioske

Plejada genijalnih epizodista na naše se kioske vraća već sutra, kada Večernji list počinje s reizdavanjem prvih epizoda Alana Forda. Radi se o izuzetno cijenjenim radovima Magnusa i Bunkera u kojima ćete, kao kuriozitet, upoznati i neke od prvih članova grupe. Tu će se po prvi put pojaviti i lijepa Margot, kubrickovski General War, ubojita Baby Kate, te mnogi drugi koji su tijekom godina postali opća mjesta u hrvatskoj pop kulturi.

Ključne riječi

Komentara 2

LY
Lynx
09:21 28.11.2009.

ferdo, :):):) majstore. Tek nakon tvog komentara primjetio sam i da malo liči na dr. Ivu... A tek ostali likovi. Debeli šef Šuker, Bob Rock Milinović, Grunf Hebrang (iako su njegove parole glupe do bola za razliku od Grunfovih), Alan Ford Jandroković, Superhik Polančec, Šeks veliki Cezar, Inspektor Brok Bajić, gradski vječnici (tri svinjoglava lika) Bandić - Kerum - Đapić. Jedino nemrem spariti Jeremiju i broja Jedan.

OB
-obrisani-
08:00 28.11.2009.

navodno sir Oliver vuče svoje porijeklo iz Rvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije