Naslovnica Kultura Glazba

Riječka filharmonija u povodu stote obljetnice Mahlerove smrti

Na programu koncerta Riječke filharmonije naći će se Mahlerov ciklus pjesama "Lieder eines fahrenden Gesellen" odnosno "Pjesme putujućeg djetića" u komornoj obradi Schönberga za glas i komorni sastav
01. ožujka 2011. u 14:01 1 komentara 3 prikaza
Kristina Kolar
Foto: arhiva VL

Uz riječku opernu zvijezdu, mezzosopranisticu Kristinu Kolar i prve puhače-soliste simfonijskog orkestra HRT-a Darija Golčića, Tamaru Cohe Mandić, Domagoja Pavlovića, Žarka Perišića, Banka Harkaya, Vedrana Kocelja i Vanje Lisjak, riječki filharmoničari pod vodstvom istaknute dirigentice Nade Matošević priredit će  koncert s nesvakidašnjim programom u riječkom HNK Ivana pl. Zajca u četvrtak 3. ožujka  u 20 sati.

Na programu koncerta Riječke filharmonije u povodu 100. obljetnice smrti Gustava Mahlera, skladatelja posljednjeg u nizu bečkih simfoničara Prve bečke škole, naći će se Mahlerov ciklus pjesama "Lieder eines fahrenden Gesellen" odnosno "Pjesme putujućeg djetića" u komornoj obradi Schönberga za glas i komorni sastav kao i Koncert za sedam puhačkih instrumenata, timpane, udaraljke i gudače švicarskog kompozitora Franka Martina te orkestralna suita "Građanin plemić", op.60 Richarda Straussa. Prema riječima umjetničke ravnateljice Riječke filharmonije Nade Matošević program je svojevrsna novost za riječku publiku jer se ne izvodi često. Štoviše, posljednji put Mahlerove "Pjesme putujućeg djetića" slušale su se 2003. godine i to u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja također u izvedbi Riječke filharmonije dok se spomenuta Martinova i Straussova djela izvode prvi put u devetogodišnjem djelovanju Filharmonije.

 

 

 

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas