Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Redovnički Band Aid na Progledaj srcem 2015.

Foto: PR FOTO
1/2
PR
Autor
PR članak
21.11.2015.
u 10:07

Jedni od izvođača su i Redovnički Band Aid, a njihov poziv na koncert pogledajte u najavnom videu

Laudato televizija predstavlja izvođače koji će nastupiti na koncertu popularne duhovne glazbe „Progledaj srcem“ 26. studenog 2015. u Domu sportova u Zagrebu. Prihodom od prodaje ulaznica pomoći će se projekt pokretanja Laudato obiteljske televizije koja s emitiranjem kreće na Božić ove godine. Jedni od izvođača su i Redovnički Band Aid, a njihov poziv na koncert pogledajte u najavnom videu.

Krajem 2014. godine, a u povodu otvaranje Godine posvećena života na inicijativu HKVRPP pokrenuta je inicijativa okupljanja Redovničkog Band Aida. Temeljna ideja bila je obogatiti Godinu posvećenoga života i glazbenim sadržajima koji će predstaviti radost redovničkoga poziva, bogatstvo redovničkih raznolikosti, no prije svega biti glas Radosne vijesti i pozivati na zajedništvo u Kristu.

Prvo okupljanje RBA rezultiralo je „Hvalom redovnika“ za koju je tekst napisao Tomislav Baran, a glazbu Toni Eterović. Pjesmu i spot, koji su ostavili iznimno pozitivan utisak na širu javnost, ali još više, pokazali kako RBA može i treba glazbenim izričajem obogatiti Godinu posvećena života te i na takav način pružiti ruku prema ljudima našega vremena, otpjevalo je 102 redovnika i redovnica iz različitih redovničkih zajednica Lijepe naše i BiH.

Nakon tog prvog projekta, na inicijativu Povjerenstvo za trajnu formaciju članovi RBA su izabrali Vijeće RBA koje od tada djeluje.

RBA zbog svoje veličine i specifičnosti djeluje na slijedeći način: na adrese svih redovnika i redovnica koji su se prijavili među pjevače za svaki se projekt šalje poziv na sudjelovanje. Dodatno RBA je otvoren svakom novom glasu i veseli se svakom novom zajedništvu. Na taj način RBA osim zvukom, još više sastavom i brojem predstavlja naše zajednice i biva živa slika redovničke spremnosti i sposobnosti za zajedništvo, jasan poziv na zajedništvo u Kristu, živo svjedočenje.

Od okupljanja do danas Vijeće RBA je zaprimilo brojne prijedloge i pozive te prema mogućnostima organizacije odgovorilo na neke pozive za sudjelovanja. Sljedeći projekt na kojem će sudjelovati je koncert za Laudato televiziju „Progledaj srcem“.

Ulaznice za koncert „Progledaj srcem“  po cijeni od 40 kuna (parter) i 50 kuna (tribine) možete nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima:

Laudato galerije – Importanne Galleria, Iblerov trg 10-Mezannin;
webshop: galerije.laudato.hr,
Verbum – Kaptol 29 i Teslina 11;
Croatia Records – Bogovićeva 5.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?