Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Ravnatelji Drame i Opere HNK Split također napali ministra

Ravnateljica Baleta Almira Osmanović već je prošloga tjedna pisala Mesiću u vrlo oštrom tonu
24. svibnja 2011. u 18:10 13 komentara 3 prikaza
Duško Mucalo
Foto: arhiva VL

Ne stišava se bura u HNK Split. Otvorena pisma ministru kulture Republike Hrvatske Jasenu Mesiću, u povodu njegova odbijanja da potvrdi izbor Duška Mucala za intendanta Hrvatskog narodnog kazališta Split, nakon v. d. ravnateljice Baleta HNK Split Almire Osmanović, uputili su i Ante Čedo Martinić i Ivica Čikeš.

Ante Čedo Martinić, v. d. ravnatelja Drame HNK Split, Mesića optužuje za zakulisne ciljeve zbog kojih je odbacio prijedlog Mucalova programa, dok v. d. ravnatelja Opere HNK Split Ivica Čikeš Mesićevo obrazloženje odbijenice naziva formalnim, površnim i politikantskim.

Njihova pisma u cijelosti su objavljena na web-stranicama HNK Split.

MILAN BANDIĆ
Krug života od nedjelje do nedjelje: To je dan kada je krenuo na studij, dan na koji je uhićen, dan kad je umro...
A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno
  • -obrisani-:

    Nekada su se intendanti određivali po političkoj podobnosti, a neki kao da žele tu prošlost vratiti. Šta je sa lokalnom samoupravom, vrijede li ti principi i za HNK ? Splićani najbolje poznaju svoje građane i neka oni biraju svoje ljude ... prikaži još!e na takve pozcije. Slično je bilo i sa izborom Keruma za gradonačelnika - neki odmah pokušavaju preko medija diskreditirati kandidata i naturati nekog podobnog, tko zna kome i s kakvim ciljevima.

  • -obrisani-:

    izgleda da regionalna komisija rekom već dejstvuje - svuda nastoji postaviti svoje ljude, odane regionu

  • Karla:

    Odlično! Ministar o kazalištu ne zna ništa, manje i od Mucala. Prepustite konačno Splitu da sami odluče koga žele za intendanta!. Što se sve mora dirigirati iz Zagreba? Ako sva tri ravnatelja i baleta i drame i glazbe podržćala Mucala ... prikaži još! s kojim rade već mjesecima i zadovoljni su, što još ima tu zakuhavati Jasen?