Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kadroviranje u Zagrebu

Ravnatelj Centra mladih Ribnjak bira se po hitnom postupku

Tomislav Miletic/PIXSELL
27.10.2021.
u 14:35

Skupština grada Zagreba će 28. listopada po hitnom postupku odlučivati o ravnatelju tj. ravnateljici Centra mladih Ribnjak. A što je sa natječajem za ravnatelja Muzeja grada Zagreba?

Skupština grada Zagreba po hitnom će postupku sutra odlučivati o ravnatelju tj. ravnateljici Centra mladih Ribnjak. 

Hitni postupak predložilo je Upravno vijeće Centra jer je natječaj trajao do 6. listopada, a prema zakonu, kandidate se o izboru mora obavijestiti najkasnije 45 dana od dana isteka roka za podnošenja prijave. 

Kako rok istječe 19. studenog, a jedina sjednica Skupštine grada do tog datuma se održava sutra, Upravno vijeće predložilo je hitni postupak. 

Prema dokumentima koje je Upravno vijeće poslalo zastupnicima, vidljivo je da se na natječaj javilo šest kandidata. To su Igor Baksa, Pavlica Bajsić, Nensi Atanasov Premelč (sadašnja vršiteljica dužnosti ravnateljice), Frane Boban, Ana Vilenica i Suzana Pandek. 

Odluku o tome tko je najbolji kandidat Upravno vijeće očito nije donijelo jednoglasno, jer se u dokumentima nalazi i izdvojeno mišljenje članice vijeća Snježane Petrov. 

Do utrke s vremenom ponajviše je došlo zbog nevjerojatne aljkavosti nove gradske uprave. Naime, još je početkom godine poništen natječaj za izbor ravnatelja Centra mladih Ribnjak, da bi 8. travnja za vršitelja dužnosti bio imenovan Nebojša Borojević, dotadašnji ravnatelj. 

U međuvremenu su razrješenje iz Vijeća zatražile dvije članice (među njima i Natalija Prica), a nova je gradska vlast čekala čitavo ljeto da bi tek 20. rujna imenovala dvije nove članice Vijeća i to Đurđicu Čilić (predsjednica vijeća) i Ines Škuflić Horvat. Zašto je gradska uprava nekoliko mjeseci ostavila upražnjena mjesta svojih dviju članica vijeća, ostane nepoznanica. 

No, među zagrebačkim kadrovskim nepoznanicama je i što je sa petim po redu natječajem za ravnatelja Muzeja grada Zagreba. Taj je peti natječaj raspisan još i prije ovog ribnjačkog, 17. rujna, dok je natječaj za Centar mladih Ribnjak raspisan 22. rujna. No, kako trenutno stvari stoje, imenovanje ravnatelja Muzeja grada Zagreba nije tema sutrašnjeg zasjedanja Skupštine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije