Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 filmova

Pulski filmski festival donosi filmove na otvorenom

Pula Film Festival
25.05.2023.
u 10:40

“Festival u kvartu” od 26. svibnja do 24. lipnja prikazivat će deset filmova na lokacijama na otvorenom u Puli

Kao uvertira u jubilarno, 70. izdanje Pulskog filmskog festivala u programu “Festival u kvartu” od 26. svibnja do 24. lipnja prikazuje se deset filmova na lokacijama na otvorenom u Puli. Riječ je o programu kojem je cilj okupiti građane i goste Pule pred velikim platnom na otvorenom.

Ovogodišnji festival prikazat će neke od ponajboljih filmova iz naše kinematografije namijenjenih široj, obiteljskoj publici. Svi su filmovi svojedobno prikazivani na Festivalu u Puli, a posebnost je što sada oni stariji pred novu publiku dolaze restaurirani, i to uz slobodan ulaz na sve projekcije, najavljeno je.

Otvorit će ga 26. svibnja na Trgu kralja Tomislava projekcija dugometražnog igranog filma “Družba Pere Kvržice” redatelja Vladimira Tadeja, koji je prikazan na 18. Pulskom filmskom festivalu. Dan kasnije u Circolu slijedi “Tajna starog tavana” istog redatelja, prikazan na 32. Pulskom filmskom festivalu, koji donosi priču o dvojici dječaka koji, provodeći ljetne praznike na Hvaru, na tavanu pronalaze neobičan izum koji će zaintrigirati čak i špijunsku organizaciju.

Za 2. lipnja najavljen je film “Kapetan Mikula Mali” Obrada Gluščevića na igralištu Vidikovac donosi  koji je na 21. Pulskom filmskom festivalu osvojio nagradu publike “Jelen”. “Vlak u snijegu” Mate Relje prikazuje se u subotu 3. lipnja u kinu na igralištu iza Stande (Šijana).

U programu su još “Moj dida je pao s Marsa” redateljskog dvojca Marine Andree Škop i Dražena Žarkovića, “Salaš u malom ritu” Branka Bauera, “Anka” Dejana Aćimovića, “Koko i duhovi” Daniela Kušana, “Orlovi rano lete” Soje Jovanović i “Vuk samotnjak” Obrada Gluščevića. Po riječima ravnateljice Pulskog filmskog festivala Tanje Miličić, igranje u i oko kvarta u kojem je odrasla  spada među njena najdraža sjećanja iz djetinjstva, a sama pomisao da su tada uz igru u dvorištu ili parku mogli gledati i filmove poput “Družbe Pere Kvržice” i “Vlaka u snijegu” na velikom platnu, ispod zvjezdanog neba, uz zvuk zrikavaca bila bi sreća neviđenih razmjera.

“Festival u kvartu spaja prošlost i sadašnjost, nama ostvaruje snove, a našoj djeci i unucima predstavlja filmove koji su obilježili naše odrastanje", dodala je. Lokacije projekcija, koje su uvertira u ovogodišnji Pulski filmski festival koji započinje 15. srpnja, još su igralište na Novoj Verudi (Rohreggerova), škola Kaštanjer, igralište na Velom vrhu, igralište Olimpija na Valdebeku, Mornarički park i Placa u Štinjanu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije