Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uživo iz Barcelone

Puccinijeva opera La Boheme uživo iz Barcelone

Fiorenza Cedolins
arhiva VL
07.03.2012.
u 10:59

Pjevaju Fiorenza Cedolins, Ramon Vargas, Christopher Maltman, Gabriel Bermudez, Ainhoa Arteta, a dirigent je Victor Pablo Perez

Opera La Bohème svojevrsna je oda sreći, njezinoj krhkosti i kratkotrajnosti, ali i osjećajima koje pobuđuje u ljudima. Dramatična i potresna priča preslikana iz života ljudi zaslužila je epitet jedne od najuspješnijih i najpoznatijih opera uopće. La Bohéme ili Prizori iz života boema vjerno dočaravaju studentski i umjetnički svijet pariške Latinske četvrti te probleme siromaštva, neimaštine i bolesti s kojima su suočeni glavni likovi. U drami La Bohéme vjerno je opisana brutalnost socijalne realnosti te borba za opstanak četvero mladih umjetnika koji žive svoje živote iz dana u dan između snova i razočaranja, iščekujući trenutak koji će im donijeti novi, bolji početak. Ali siromaštvo i nesreća, ipak jači od nade i snova, odvode u smrt glavne likove Rodolfa i Mimi. Glazba koju je skladao Giacomo Puccini prepuna je melodramatične nježnosti s kojem se svaki gledatelj može poistovjetiti.

U utorak 13. ožujka u  20 sati ovo operno remek-djelo svi ljubitelji opere mogu pogledati u izravnom prijenosu iz kazališta Teatro liceu u Barceloni u multipleksima CineStar. Pjevaju Fiorenza Cedolins, Ramon Vargas, Christopher Maltman, Gabriel Bermudez, Ainhoa Arteta, a dirigent je Victor Pablo Perez.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije