Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera komedije 'Udavače' Hit teatra

Publika je rekla 'Da'

Premijera Udavača
Foto: Petar Santini
1/6
03.10.2020.
u 13:58

Predstava koja je i tijekom krize izazvane koronavirusom bila jedna od najgledanijih u Lijepoj našoj i odigrana više od 20 puta, nastala je prema scenarističkom predlošku Matka Elezovića, za kostime je zaslužna Elvira Ulip, dok je režijski dio 'kolača' odradio Mario Kovač

Nakon što je na početku karantene i prve nagrade publike 'Najjači smehek' osvojene u ožujku na 11. Tjednu smijeha u Varaždinu, premijera predstave 'Udavače' Hit teatra morala biti otkazana, jučer je zagrebačka publika željna 'okusa' kazališta i dobrog humora napokon mogla uživati u satiričnoj komediji koja propitkuje današnje ljubavno-bračne odnose i donosi obilje (ne)zgoda s modernih vjenčanja koje se prepričavaju cijeli život.

Predstava koja je i tijekom krize izazvane koronavirusom bila jedna od najgledanijih u Lijepoj našoj i odigrana više od 20 puta, nastala je prema scenarističkom predlošku Matka Elezovića, za kostime je zaslužna Elvira Ulip, dok je režijski dio 'kolača' odradio Mario Kovač.

Premijera je održana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama, a među prvima su je pogledala poznata imena s naše kulturno-društvene scene, između ostalog Ana Vilenica, Almira Osmanović, Matija Prskalo, Tena Jeić Gajski, Petra Težak, Zoran Pribičević, Dražen Ilinčić, Ivan Magud i drugi, a naš popularni TV-voditelj Zoran Šprajc u kazalište je poveo svoju ljepšu polovicu, suprugu Lidiju.  

Glumački trio - Erna Rudnički, Jan Kerekeš i Matea Elezović-Brdar - majstorski se 'uvukao u kožu' petnaestak šarolikih likova iz naše tragikomične svakodnevice i 'dopušteno' puno gledalište nasmijao do suza i poslije dugog pljeska posvetio se rezanju slavljeničke torte. Glumica i umjetnička voditeljica Hit teatra Matea Elezović-Brdar plijenila je pažnju u ekstravagantnoj haljini brenda Sposa, i primila brojne čestitke od obitelji, prijatelja i kolega.

I nakon svečane zagrebačke premijere, za 'Udavače' predaha nema, jer su već tijekom listopada pozvane na dva kazališna festivala i nekoliko gostovanja, a sljedeće izvedbe u Zagrebu zakazane su za početak studenog.  

                                                 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije