Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najmlađi filmoljupci

Pogledali smo ZF film koji otvara dječji filmski festival

Moj dida je pao s Marsa
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/6
19.02.2019.
u 22:22

Kinokino festival starta uz “Moj dida je pao s marsa”

Najmlađe filmoljupce od 20. do 24. veljače očekuje pregršt dobre zabave, radionica i, naravno, odličnih projekcija na Međunarodnom filmskom festivalu za djecu KinoKino koji će se održati u zagrebačkom kinu Europa. Četvrti festival bit će otvoren premijerom znanstveno-fantastičnog dječjeg filma “Moj dida je pao s Marsa” koji smo imali priliku gledati prvi. U toplom i simpatičnom uratku redateljskoga dvojca Dražena Žarkovića i Marine Andree Škop, koji se ujedno smatra i prvim hrvatskim dječjim ZF filmom, ljubitelji sedme umjetnosti saznat će nešto novo o dalekom zviježđu Kasiopeji.

Ondje, naime, na planetu Perzeju žive Kasiopejci, bića koja su dosegnula najviši stupanj – postala su besmrtna. Oni su svoja biološka tijela pretvorili u bića čiste energije i logike. Međutim, postizanje besmrtnosti ima i neke mane, a najveća među njima je da je svaki Kasiopejac postao dovoljan sam sebi i time beskrajno usamljen. Vrhovni znanstvenik Perzeja stoga se uputio na putovanje u druge galaktike kako bi upoznao bića koja su uspjela riješiti problem usamljenosti. Svemirska praćka je njega i međuzvjezdanoga pilota KD ZTX DP-11 ispalila blizu Zemlje čija ih je gravitacija povukla toliko jako da su se srušili na kuću Unina djeda i mame, tada djevojčice Lene.

Trideset godina kasnije, Kasiopejci otimaju Unina djeda, a mama završava u bolnici. Una tada u podrumu obiteljske kuće pronalazi međuzvjezdanog pilota, kojeg naziva Dodo, i oni se upuštaju u pustolovinu u kojoj im je glavni cilj spasiti djeda budući da je on jedina osoba koja može pomoći Uninoj mami u bolnici.

Kakve veze djed ima s Kasiopejcima i hoće li Una uspjeti, moći će se saznati sutra na otvaranju KinaKina ili pak u svim kinima od 21. ožujka. Film “Moj dida pao je s Marsa” plod je međunarodne suradnje s BiH, Norveškom, Slovenijom, Slovačkom, Češkom i Luksemburgom. Nastao je po motivima priče Irene Krčelić “Moj dida je izvanzemaljac”, a u glavoj ulozi našla se debitantica Lana Hranjec. Uz Lanu, tu su i norveška filmska zvijezda Nils Ole Oftebro (djed), slovačka komičarka Petra Polnišova (majka), Ozren Grabarić koji je Dodu posudio glas te hrvatske glumačke nade Alex Rakoš, Sven Barac i drugi.

>>Filmska emisija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije