Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U najbolje društvu

Prvaci zagrebačkog baleta sudjeluju u gala večeri Vladimira Malakova

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
24.11.2018.
u 14:14

Poznati baletni (i bračni)  par Iva Vitić Gameiro i Guilherme Gameiro Alves, prvaci Baleta Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, sudjeluju u baletnoj gala večeri  koje organizira slavni ukrajinski baletni umjetnik Vladimir Malakov. Program "Vladimir Malakhov and world ballet stars" tj. "Vladimir Malakhov i svjetske baletne zvijezde"  prikazivati će se u nekoliko ukrajinskih gradova od 22. do 29. studenoga.

Baletna legenda, ukrajinski baletni plesač i koreograf Vladimir Malakhov okupio je u mjesecu studenome baletne virtuoze iz cijelog svijeta  u velikome baletnom koncertu koji će biti prikazan na nekoliko najznačajnijih ukrajinskih pozornica u Odesi, Kyjevu, Ljvivu, Harkivu, Dnjipru, a miljenici zagrebačke baletne publike na ovoj su baletnoj gala večeri zaista u sjajnom društvu.  Uz njih plešu: zvijezde  berlinskoga Državnog baleta Ksenija Ovsjanik i Dinu Tamazlaru, prvaci Baleta pariške Opere Laetitia Pujol i Alessio Carbone te ukrajinske baletne zvijezde Elena Filpjeva i  Nikita Sukhorukov, a cijele je gala večer zamišljena kao jedinstven program klasičnoga baleta i modernoga plesa. naravno plesat će i sam Malakov, legendarni plesač i koreograf, jedan od najboljih baletnih umjetnika svijeta. Njegova partnerica je  japanska balerina i koreografkinja Amy Hariama u originalnoj baletnoj minijaturi Umirućeg labuda na glazbu Camillea Saint-Saëns.

Vladimir Malakhov ukrajinski je baletni umjetnik, s titulom najboljeg plesača dvadesetog stoljeća, koji je umjetničku karijeru započeo u Moskvi, a  nastavio na najvažnijim  pozornicama New Yorka, Berlina, Beča, Stuttgarta, Tokija. Redovito surađuje i koreografira predstave za studente Kijevske baletne škole, dok je sa zagrebačkim baletnim ansamblom 2017. koreografirao "Labuđe jezero" P. I. Čajkovskoga, a u sljedećoj sezoni ponovno stiže u zagreb kako bismo božićne dana 2019. dočekali uz novu, njegovu, verziju slavnog "Orašara".

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije