Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Večernji list daruje čak 360 ulaznica za predstavu Orašar u HNK

Za svoje smo čitatelje osigurali cijelu dvoranu HNK kako bi mogli uživati u najljepšoj baletnoj bajci
23. studenoga 2018. u 16:33 1308 prikaza
Orašar
Foto: VL

Orašar, najpoznatiji božićni balet, već se godinama tradicionalno izvodi u Hrvatskome narodnom kazalištu. Interes za tu baletnu bajku svake godine raste, a traži se i ulaznica više. Večernji je list ove godine samo za svoje čitatelje osigurao cijelu dvoranu HNK kako bi na jednu čarobnu večer, 5. siječnja 2019. godine, uživali u izvedbi Orašara.

Orašar je baletno djelo velikoga ruskog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog i jedno od najljepših djela klasične baletne literature. Radnja te bajke smještena je u vrijeme Božića, a u HNK Zagreb cjeloviti balet Orašar prvi je put izveden u prosincu 1931. Otad je na  baletnoj sceni Hrvatskoga narodnog kazališta tradicionalno na programu tijekom božićnih blagdana. S obzirom na to da je riječ o jednom od najljepših božićnih baleta, ne iznenađuje što je postao  kazališna blagdanska tradicija u cijelom svijetu, a ulaznice za sve predstave rasprodaju se u trenu.

Ove je godine Večernji list za svoje čitatelje osigurao cijelu dvoranu HNK kako bi na poseban način obilježili početak nove godine, u kojoj Večernji slavi svoj 60. rođendan!

U iduća četiri tjedna zaigrajte veliku nagradnu igru i osvojite ulaznice za izvedbu 5. siječnja 2019. Svaki tjedan izvući ćemo 45 dobitnika koji osvajaju 2 ulaznice. Kupon za sudjelovanje u 1. krugu potražite u ponedjeljak 26. studenoga u Večernjem listu.
Poklonite sebi i svojim najmilijima čarobnu večer ispunjenu veseljem i radošću.

arheološki eldorado
Iz slavonskog tla najveću senzaciju tek treba iskopati. Sfinga?! Ma i to je moguće
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?