Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBACILI WHW

Prostor Galerije Nova mora se vratiti do kraja godine!

'whw_nnn_kul_040713'
''
04.07.2013.
u 19:39

Kustosice kažu da je problem u tome što su dobile samo objašnjenje "da će se prostor vratiti prvotnoj namjeni"

– Ne znam pozadinu odluke zbog čega nam je otkazano vođenje Galerije Nova u Teslinoj ulici. Priča je vjerojatno puno šira od nas samih. Svoj smo posao radili kvalitetno, a nismo dobili nikakvo stručno objašnjenje osim da će se prostor vratiti prvotnoj namjeni – kaže Sabina Sabolović, članica kustoskog kolektiva Što, kako i za koga / WHW nakon što je doznala da od iduće godine ona i njezine kolegice Ivet Ćurlin, Ana Dević i Nataša Ilić te dizajner Dejan Kršić više neće raditi program u poznatoj galeriji u središtu Zagreba. S

ve se dogodilo u trenutku. Na adresu WHW-a, kaže kustosica, stigao je samo šturi dopis poduzeća AGM, podružnice Zagrebačkog holdinga, u kojem se traži sporazumni prekid ugovora. Predloženo je u tom dopisu da zadnjeg dana ove godine dođe do raskida aranžmana i da se prostor vrati.

– Udruga WHW program Galerije Nova vodi od 2003. godine, na temelju ugovora o poslovnoj suradnji koji regulira uvjete pod kojima udruga vodi taj gradski prostor, i koji se obnavljao u godišnjem ritmu. Samostalno prikupljamo sredstva za realiziranje galerijskog programa, predavanja, radionice te honorara svih uključenih. AGM je, kao podružnica Zagrebačkog holdinga, besplatno ustupao korištenje prostora u atriju, u Teslinoj 7, i pokrivao režijske troškove prostora, što je od 2009. i njegova jedina investicija u Galeriju Nova – kaže Sabolović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije