Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bobo Jelčić

Probe Čehovljeve drame "Tri sestre" su otvorene za javnost

HNK
14.05.2019.
u 13:01

Novi projekt izbrisat će granice kazališta i otvoriti vrata publici koja će sudjelovati u oblikovanju predstave

Novi autorski projekt redatelja Bobe Jelčića Tri sestre kazališni je laboratorij koji istražuje mjesto nacionalnog kazališta u kontekstu 21. stoljeća. Ono po čemu se razlikuje ovaj projekt je i to što polazišna točka iz koje kreće redateljsko i glumačko istraživanje nije samo sudbina Čehovljevih likova, već i svih nas.

U tom procesu želi se uključiti i publiku koja zajedno s redateljem, glumcima i dramaturgom sudjeluje u stvaranju predstave. Na taj način publika će imati priliku sudjelovati u do sada ekskluzivnom i zatvorenom kazališnom procesu i na taj način izbrisati granice kazališne umjetnosti. 

Stoga se projekt Bobe Jelčića seli u prostorije Ansambla Lado u Zagrebu a sva zainteresirana publika moći će prisustvovati probama predstave i iznijeti vlastito mišljenje te tako sudjelovati u kreiranje kazališnog komada. Probe su otvorene za sve zainteresirane građane: u srijedu (15.svibnja) i petak (17.svibnja) u prostorijama Ansambla LADO od 15.30 sati.

Foto: HNK

Ključna pitanja koja redatelj i umjetnici predstave postavljaju publici su:

  • Što danas znači kad netko neprestano priča da bi trebao raditi?
  • Što je danas život u provinciji?
  • Što je danas odlazak u grad?
  • Što je danas život bez mobitela?
  • Koliko su motivi Čehovljevih likova bliski čovjeku današnjice i vremenu u kojem živimo?

U ovom inovativnom projektu sudjeluju glumici Drame HNK u Zagrebu: Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Siniša Popović, Dušan Gojić i Ivan Colarić te mladi glumci s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.

Prezentacija dosadašnjeg rada na projektu Tri sestre čija nas premijera očekuje u listopadu, održat će se u prostorijama Ansambla LADO, 25. i 27. svibnja a izvedbe u lipnju bit će 1., 12. i 13. u mjesecu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije