Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Profil je upravo objavio roman 'Jarine pukotine' Claudija Pińeiroa

Jarine pukotine
arhiva VL
08.03.2011.
u 14:09

Kritičar Deutsche Wellea o ovom je romanu napisao: "Claudia Pineiro pravo je otkriće – još jedan dokaz da latinskoamerička književnost ima pisca svjetskog kalibra u kategoriji krimića”

Koju cijenu moramo platiti da bismo se usudili živjeti vlastite snove? Arhitekt Pablo Simo želi izgraditi zgradu o kojoj sanja, ali zadovoljava se time da je crta. Već dvadeset godina radi u arhitektonskom studiju, koji ne može ili ne želi napustiti. Već je dvadeset godina u braku s Laurom, za koju ga vežu još samo navika i kći tinejdžerica. Kada mu na uredska vrata pokuca tamnokosa djevojka tražeći Nelsona Jaru, počet će se odmotavati klupko tajne koju su Simo, njegov šef i kolegica željeli zaboraviti zauvijek. Jedna davna pukotina, u stanu Nelsona Jare, otvorit će i druge, u životu Pabla Simoa. I više ništa neće biti isto.

Priča je to romana Jarine pukotine Claudija Pińeiroa, kojeg je upravo objavio Profil. Sa španjolskoga ga je prevela Dubravka Poljak, a uredio Roman Simić Bodrožić. 

Kritičar Deutsche Wellea o ovom je romanu napisao:

"Claudia Pineiro pravo je otkriće – još jedan dokaz da latinskoamerička književnost ima pisca svjetskog kalibra u kategoriji krimića.”

 

Komentara 8

Avatar Dina
Dina
22:14 08.03.2011.

Znala sam da cu te tu pronaci, Primjedbice. Sto se romana tice, meni je usprkos hvalospjevima, ipak malo dosadan.

OB
-obrisani-
22:40 08.03.2011.

u 22:14h Dina je napisao/la: Znala sam da cu te tu pronaci... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ha ha ha ... a ja sam znao gdje te necu naci :-) od Claudie Pineiro nisam nista citao... nego onako pisem malo o latinskoamirickoj knjizevnosti opcenito... ali ne samo o knjizevnosti. Rukom na srce, mora se priznati... da je spanjolski dobar jezik... ¡Feliz Día de la Mujer!

OB
-obrisani-
21:36 08.03.2011.

Kritičar Deutsche Wellea o ovom je romanu napisao: \"Claudia Pineiro pravo je otkriće – još jedan dokaz da latinskoamerička književnost ima pisca svjetskog kalibra u kategoriji krimića.” ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ pa i ja sama nedavno napisao... da je \"spanjolski \"pravi\" jezik za zlocin, strast i preljub\"... :-)) ma taj latinsko-americki-spanjolski... ima u sebi nesto... ne samo u knjizevnosti... ako se i TV stavi na latinsko-americku postaju... posve je drugacije od ostalih...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije