Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 91. godini

Preminuo Tomislav Meštrić, pjesnik kukljičke čakavice

YouTube
26.03.2021.
u 22:10

Hrvatski književnik Tomislav Meštrić, koji je pisao na idiomu kukljičke čakavice, umro je u 91. godini života u srijedu, 24. ožujka, izvijestio je u petak zadarski Ogranak Matice hrvatske.

Objavio je devet zbirki pjesama: Bodulska besida (1994.), Lanterna gori (1996.), Na storomu fundamentu (1998.), Korenat sazjuga (2001.), Na raskrižju vitrov (2005.), Krhotine čakavštine (2009.), Vavik na orac (2013.), Molo misto srca moga (2015.),  Perušina na fortuni vitra (2019.).

Sve knjige objavljene su u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Zadru i Ogrankova Povjereništva u Kukljici.

Bio je sudionikom svih jezikoslovno-književnih manifestacija Domaća rič u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Zadru, čiji je bio aktivni član.

Pjesme su mu objavljivane u časopisima Zadarskoj smotri, Književnoj reviji Marulić, Panorami suvremenog čakavskog pjesništva zadarskog kruga Duga nad maslinama  Miljenka Mandže, u Suvremeni pisci zadarskog književnog kruga Kroz moje oko,  Marka Vasilja i na drugim mjestima.

Tomislav Meštrić, rođen je u mjestu Kukljici na otoku Ugljanu 14. prosinca 1931. Dobitnik je više priznanja i nagrada.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije